Ani pád z jeviště ho nezastaví. Ian McKellen se chce vrátit jako Gandalf do plánovaného filmu

Ani pád z jeviště ho nezastaví. Ian McKellen se chce vrátit jako Gandalf do plánovaného filmu
Pán prstenů: Společenstvo prstenu | New Line Cinema
„Právě jsem se doslechl, že se chystá víc filmů. Gandalf má být součástí a oni doufají, že ho budu hrát,“ odhalila britská herecká legenda v rozhovoru pro The Big Issue. „Kdy? To nevím. Jaký je scénář? Ještě ho nenapsali. Tak by si radši měli pospíšit,“ vzkázal s ohledem na svůj pokročilý věk, který však při červnovém divadelním incidentu ve West End nesehrál žádnou roli. McKellenovi se prý noha zamotala do židle, a když se jí během vypjaté scény v rámci inscenace Player Kings pokoušel odkopnout, ztratil rovnováhu. Zlomil si zápěstí a naštípl jeden z obratlů, do konce roku si tudíž dává od hraní pauzu.
Ian McKellen
Ian McKellen

Herec, Účinkující

7.2
Jinak však končit nehodlá a pro BBC Breakfast prozradil, že v hraní bude pokračovat tak dlouho, dokud mu budou sloužit nohy, plíce a mysl. Rád by tedy znovu nasadil špičatý klobouk a zúčastnil se plánovaného Lovu na Gluma, který režíruje sám představitel prstenem infikovaného Smeagola Andy Serkis. „Pokud to bude v mých silách, nikoho jiného si ten klobouk a vousy nasadit nenechám.“
Svou nejikoničtější filmovou úlohu poprvé ztvárnil roku 2001 ve Společenstvu prstenu ve dvaašedesáti letech. Po zásluze obdržel oscarovou nominaci a Gandalfa dál tvaroval do stěžejního hrdiny fantasy žánru i v pokračováni Dvě věže a Návrat krále. Ochotně se vrátil o dekádu později do hobití Neočekávané cesty a s tvůrci Peterem Jacksonem a Fran Walsh by rád pracoval znovu, neboť ostřílená dvojice Serkisův projekt píše a také produkuje.
Ian McKellen jako Gandalf
Ian McKellen jako Gandalf
Pán prstenů: Návrat krále
Hobit: Šmakova dračí poušť
Ian McKellen
Víc informací o chystaném projektu McKellen nesdílel, jelikož film zůstává obestřený tajemstvím. Měl by se víc zaměřit na Glumovu psychologii a vykousnout doplňkovou linii k už odvyprávěné hlavní sáze, přičemž zpět na scéně by mohl být také Aragorn a jiné postavy z původní filmové trilogie. Viggo Mortensen se nechal slyšet, že by zvážil návrat pouze v případě, že to bude dávat smysl vzhledem k jeho pokročilejšímu věku. McKellena, jenž se v září v britských kinech zaskví v retro dramatu The Critic, maskéři snáze přizpůsobí zavedené vizáži. Pobíhání za Glumem by ale museli obstarat kaskadéři.
Podívejte se na žebříček nejlepších fantasy filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: BBC, Film Stories