Natočí režisér Klubu rváčů americkou Hru na oliheň? Pro milovníka zvrácenosti jde o ideální látku

Natočí režisér Klubu rváčů americkou Hru na oliheň? Pro milovníka zvrácenosti jde o ideální látku
Squid Game: The Challenge | Netflix
David Fincher se s Netflixem docela sžil, což ne každý vidí rád. Jeho filmy vznikající pro tuto platformu Zabiják a Mank podle některých nespokojenců trpí typicky rozklíženou netflixovskou dramaturgií a nedosahují úrovně jeho největších pecek, mezi něž patří Sedm, Zmizelá či Klub rváčů. Režisér ale zjevně nesouhlasí a pro Netflix chystá hned několik projektů.
David Fincher
David Fincher

Režisér, Herec

8.9
Jednak vyvíjí remake Hitchcockových Cizinců ve vlaku, pak seriálový prequel k Čínské čtvrti a nově se mluví o westernovém kriminálním thilleru Bitterroot, jehož scénář od Michaela Gilia se na černé listině (trochu matoucím způsobem pojmenovaném seznamu nadějných zatím nerealizovaných scénářů) pohybuje od roku 2008. Samozřejmě bychom neměli automaticky očekávat, že se všechny tři projekty dočkají i premiéry. Všechny tyto projekty jsou ale živé a Fincher na nich aktivně pracuje s dalšími lidmi, nejde tedy o úplné nic.
Klub rváčů
Zmizelá
Sedm
Zabiják
Hra na oliheň S02
To je i případ čtvrtého námětu, o němž se ve spojitosti s Fincherem mluví a informuje o něm hollywoodský insider World of Reel. Podle všeho zvažuje film s názvem Squid Game: America, jenž by mohl být rovnou jeho příští zakázkou.
Všichni samozřejmě víme, že Netflix dělá vše pro to, aby maximálně zužitkoval fenomén, jímž se stal jihokorejský seriál Dong-hyuk Hwanga. Producenti byli dokonce tak moc netrpěliví ohledně druhé řady, jež si odbude premiéru o Vánocích, že mezi tím uspořádali (mimochodem dost povedenou) skutečnou verzi Hry na oliheň, za což však z principu sklidili nemálo kritiky a výsměchu. Není tedy šokující, že se chystá americký filmový remake. Že se podaří zlákat někoho s renomé Davida Finchera, už překvapit může.
Od zpackaného Vetřelce po nejlepší hitovky devadesátek. 11 Fincherových filmů seřazených od méně vydařených po nejlepší
Téma28. 8. 2022
Od zpackaného Vetřelce po nejlepší hitovky devadesátek. 11 Fincherových filmů seřazených od méně vydařených po nejlepší
Z pohledu Netflixu jde samozřejmě o nemilosrdné ždímání brandu, při téhle přímočaré kritice však často zapomínáme, že i na takových produktech pracují lidé s talentem i upřímným zájmem a za těchto podmínek mohou stále vznikat hodnotná díla. Nikdo ale asi nebude Finchera podezřívat z toho, že bere bezmyšlenkovitou zakázku, Netflix tak spojí příjemné s užitečným. A když se nad tím zamyslíme, Hra na oliheň skýtá pro umělce s Fincherovými zájmy nemálo inspirace. Hra meets Sedm meets Klub rváčů? Fincher miluje ztvárňování osobní i společenské zvrácenosti, tak sem s tím!
World of Reel si byl ještě před pár dny velmi jistý tím, že se tenhle film odehraje. Podle něj bylo jedinou otázkou, jestli přijde první Hra na oliheň, nebo Cizinci. Mezitím ale insideři vynesli zprávu o Bitterrootu, který doposud figuroval jako nepojmenovaný projekt a kdo ví, jak ještě zamíchá kartami. Jak byste Fincherovi sestavili harmonogram vy?
Podívejte se na seznam nejlepších seriálů z portfolia Netflixu podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: World of Reel