Vin Diesel se nevzdává. I přes komerční neúspěchy se vrací k Riddickovi, ukazuje první fotky

Vin Diesel se nevzdává. I přes komerční neúspěchy se vrací k Riddickovi, ukazuje první fotky
Riddick | Universal Pictures
Riddick se publiku poprvé představil ve sci-fi hororu Černočerná tma, kde se musel společně s ostatními trosečníky vesmírné lodi na opuštěné planetě postavit monstrům, jež rády lovily v noci. Ze snímku se stala kultovka a ambiciózní Diesel ucítil příležitost. Z druhého dílu Riddick: Kronika temna chtěl udělat sci-fi opus a nástupce Star Wars, projekt však skončil při stomilionovém rozpočtu obřím propadákem a zdálo se, že tato franšíza to má za sebou.
Riddick: Furya
Riddick: Furya
Jenže Diesel to nevzdával, značka navíc dál žila díky animákům, knihám či hrám, a tak si herec díky úspěchům Rychle a zběsile vydupal ze země trojku. Riddick měl být návratem ke kořenům, jednalo se ale o zaměnitelné sci-fi béčko, které v kinech taky malinko zaostalo za očekáváním. Při skromném rozpočtu 38 milionů se jen tak tak zaplatilo a v kinech neutržilo ani sto milionů dolarů. Ale Diesel má tuto postavu prostě rád, a tak se po 11 letech od třetího dílu zase točí.
Název Riddick: Furya dává tušit, že vesmírný řezník se tentokrát vrátí na svou rodnou planetu, kterou už si moc nepamatuje, a doufá, že nebude zcela opuštěná. Brzy ale přijde na to, že zdejší obyvatelé neprožívají zrovna ideální období. Ohrožuje je totiž tajemné vesmírné monstrum, a jelikož Riddick si na souboje s monstry celkem potrpí, rozhodne se ihned vydat do práce. Během svého dalšího krvavého dobrodružství pak přijde na to, že má s obyvateli planety společného více, než si myslel.
Kromě Diesela se k projektu opět vrací i režisér David Twohy, autor celé série, co už prakticky nic jiného než Riddicka netočí a nepíše. Synopse dává tušit, že bychom se ještě více mohli přiblížit hororovější atmosféře Černočerné tmy a tentokrát se už opravdu vrátit ke kořenům. O blížícím se natáčení čtyřky se přitom mluvilo už tak dlouho, až na něj mnozí zapomněli. Diesel se ovšem na Instagramu samozřejmě musel velmi záhy po první klapce pochlubit prvními fotkami z placu a je evidentní, že si návrat do kůže milované postavy znovu užije. Je jen otázkou, zda na to u série, která se v lepším případě sotva zaplatila a jejíž divácká základna není z největších, bude zvědavé i masové publikum. Odpověď se dozvíme nejspíš během příštího roku.
Podívejte se na žebříček nejlepších sci-fi podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Collider, Instagram