Kinovýhled: Do sálů přilétá nová Vrána a přijíždí velbloud s Hajjanem

Kinovýhled: Do sálů přilétá nová Vrána a přijíždí velbloud s Hajjanem
Vrána | Vertical Entertainment
Vrána
Vrána
46%
Jedinou americkou premiérou tohoto týdne je Vrána. Remake akční komiksové klasiky, která vznikla přesně před třiceti lety, se vrací k příběhu o brutálně zavražděném muži, jenž se vrátí na svět z říše mrtvých, aby pomstil sebe i svou partnerku. Hlavnímu hrdinovi, kterého před třiceti lety ztvárnil Brandon Lee, tentokrát propůjčil svou tvář Bill Skarsgård. Zahraniční kritici Vránu popravili, běžní diváci jsou podle webu Rotten Tomatoes spokojenější. Na čí stranu se přikloníte vy?
Vrána: 2. trailer | Vertical Entertainment

Hajjan
Hajjan
72%
Z avizovaného festivalu Al Qamar do kin zavítá snímek Hajjan, jenž vznikl v koprodukci Saudské Arábie a Egypta (kolik takových jste viděli?). Jeho hlavním hrdinou je mladík a velbloudí žokej (= hajjan) Matar, který se snaží objasnit podezřelou smrt svého bratra. Tvůrci slibují „dva v jednom“: dobrodružství ve stylu Stevena Spielberga a jímavý příběh o hlubokém poutu, jež se může rozvinout mezi člověkem a zvířetem.  
Hajjan: trailer | Film Europe

Velký finále PSO
Velký finále PSO
Z českých premiér se tento týden nabízí jediná – Velký finále PSO. Časosběrný hudební dokument zachycuje tři roky ze života amatérského symfonického orchestru Police Symphony Orchestra, který tvoří mladí lidé, odhodlaní plnit si své sny. Světovou premiéru si snímek odbyl letos na 64. ročníku Mezinárodního festivalu pro děti a mládež ve Zlíně, kde byl vyznamenán Cenou prezidenta festivalu za „autentické ztvárnění inspirativního příběhu mladých lidí.“
Velký finále PSO: trailer | Police Symphony Orchestra

Dej si pohov, mladej! 2
Dej si pohov, mladej! 2
53%
Snímek Dej si pohov, mladej! 2 je pro změnu francouzská komedie a pokračování stejnojmenného prvního dílu. Na plátna se vrací Kev Adams jako Milann Rousseau, jenž zařídil seniorům a osiřelým dětem bydlení snů. Pod tlakem vnějších vlivů se jejich sen ale začne brzy rozplývat. V jedné z hlavních rolí se na rozdíl od prvního dílu objeví Jean Reno.
Dej si pohov, mladej! 2: trailer | Forum Film

Cesta za legendou
Cesta za legendou
AI
43%
A máme tu tradičně dva animáky pro rodiny s dětmi. Prvním je francouzsko-kanadská Cesta za legendou, v níž se třináctiletý Zak a rebelka Indiana vydávají na cestu za záchranou svého domova.
Cesta za legendou: trailer | CinemArt

Medvídci Boonie: Záchrana domova
Medvídci Boonie: Záchrana domova
55%
Druhým jsou Medvídci Boonie: Záchrana domova, kteří měli původně mít premiéru už začátkem srpna. Medvídek Brumla a mimozemská kočka Ava se utkají o podivný kouzelný artefakt. Posléze ale zjistí, že vzájemnou spoluprací dojdou dál.
Medvídci Boonie: Záchrana domova: trailer | Pixeso studio s.r.o.
Podívejte se na všechny filmy, které aktuálně vstupují do českých kin.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinobox