Tohle opravdu půjde do kin. Horor Terrifier 3 v traileru přináší Vánoce v tratolištích krve

Tohle opravdu půjde do kin. Horor Terrifier 3 v traileru přináší Vánoce v tratolištích krve
Terrifier 3 | Cineverse
Nadpřirozeného a neskutečně brutálního klauna Arta, který by Pennywise naporcoval k večeři, donedávna znalo jen tvrdší hororové jádro. Režisér Damien Leone přiváděl mytickou postavu se základem v tradičních slasherových přízracích typu Michaela Myerse k životu celou dekádu, a to ve formě kraťasů s působivými (tedy nechutnými) maskami. První Terrifier (2017), v němž pošuk v podání Davida Howarda Thorntona v halucinogenním oparu opuštěné továrny ještě působil jako (ne)normální člověk v masce, zaujal dost na to, aby se o poznání opulentnější dvojka roku 2022 dostala v Severní Americe do kin.
Terrifier 3
Terrifier 3
AI
60%
Projekt za čtvrt milionu dolarů startoval v omezeném počtu kin, kde se stal okamžitě kultovním. Šířící se šeptanda a pozitivně zhnusené ohlasy jej protlačily do širší distribuce a celkové tržby se vyšplhaly k 15 milionům dolarů. A to i přesto (nebo právě proto), že Leone si snadno prosadil 140minutový ponor do démonické mytologie a Arta, jehož nevinní obyvatelé malého města na Halloween považovali za neškodného týpka v masce známého vraha (toho, jenž v jedničce řádil v továrně a podle všeho zemřel), nechal brutálně dekonstruovat sváteční mýtus. Zasáhnout proti němu musela mladá protagonistka Sienna (Lauren LaVera), formovaná takřka do podoby komiksové vyvolené hrdinky.
Třetí díl, který už vzhledem k virálnímu životu série neunikne lokálním trhům, se má vrátit víc ke kořenům a nabídnout klasičtější vyvražďovačku. Nezastavitelný zabiják si opět vyšlápne na Siennu a jejího nerdovského bratra, kteří se dle oficiální synopse „po přežití halloweenského masakru snaží znovu vybudovat své zničené životy. S blížícími se svátky nasávají vánoční atmosféru a pokouší se nechat minulé hrůzy za sebou. Ale právě když si myslí, že jsou v bezpečí, vrací se Klaun Art, odhodlaný proměnit jejich sváteční pohodu v novou noční můru.“
Terrifier 3: trailer | Cineverse
A jestli mají zlé sny vypadat jako nový výživný trailer, pak je v noci vážně lepší neusínat. Art si tentokrát obléká ten nejbodřejší oblek ze všech, a jak v supermarketu bystře poznamenává jeden z tatínků, tenhle Santa Claus neděsí jen děti, nýbrž i dospělé. Aby ne, když následně sprostě vyruší erotickou euforii ve sprše nastartovanou motorovkou, povolává rozpadající a roztékající se umrlce, dělá andělíčky na zakrvácené podlaze a dělá reference na hororové momenty z Osvícení. A asi je nám jasné, co na veřejnosti z pytle vybalí na děti, které by si sedání na klín měly rychle rozmyslet.
Před tímhle maniakem a Leoneho bujnou představivostí totiž nebudou v bezpečí ani malí školáci a Sienna se pro obnovení vánoční pohody zjevně vydá až k branám pekla, kde jí žádní svatí nepomohou. Vypadá to dobře, stylově a velmi intenzivně, přičemž Leone sliboval, že minimálně jedna sekvence skýtá to nejbrutálnější, co zatím natočil. Ne, na tohle v multiplexech opravdu zvyklí nejsme a ti otrlejší z nás se asi podiví, kolik diváků a divaček odkojených na duchařinách tohle v kině nerozdýchá. Prozkoušíte odolnost svých žaludků?
Prohlédněte si žebříček nejočekávanějších filmů ve zbytku roku 2024 podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Bloody Disgusting