Je to potvrzené. Sigourney Weaver se poprvé objeví ve Star Wars, obohatí film podle seriálového hitu

Je to potvrzené. Sigourney Weaver se poprvé objeví ve Star Wars, obohatí film podle seriálového hitu
Vetřelci | Twentieth Century Fox
Půjde o filmové pokračování populárního seriálu Mandalorian, jenž ponese název The Mandalorian & Grogu. Tvůrci seriálu v čele s Jonem Favreauem a Davem Filonim o něm mluví už několik let, ale zdržení natáčení čtvrté série způsobené loňskými hollywoodskými stávkami se dotklo i plánovaného celovečerního snímku.
Mandalorian
Mandalorian
  • Disney+
89%
Jeho produkce už před pár měsíci skutečně začala a Favreau s Filonim dokonce na nedávné disneyovské akci D23 fanouškům představili prvních pár záběrů z natáčení. Aktuálně se počítá s premiérou v květnu roku 2026. V centru dění samozřejmě nadále bude Pedro Pascal jakožto pod helmou se ukrývající titulní lovec odměn, doprovázený oblíbeným Baby Yodou, jenž od druhé série nese jméno Grogu. Fakt, že se obě postavy dostaly i do názvu filmu, svědčí o tom, že na jejich sympatické dynamice bude chystaný snímek stát do stejně velké míry jako samotný seriál.
Zveřejněné záběry nalákaly na postavu jménem Garazeb „Zeb“ Orrelios (ztvárněnou Stevem Blumem), dobře známou fandům animovaného seriálu Star Wars Povstalci. Příznivce Mandaloriana jistě potěšil i fakt, že se titulní hrdina dočká i nové verze své před časem zničené lodi Razor Crest. O samotném příběhu zatím žádné detaily známé nejsou, přesto je potěšující, že ve velkém rozhovoru pro web Deadline se Sigourney Weaver přiznala, že u tohoto vesmírného dobrodružství nebude chybět.
Vetřelec (1979)
Vetřelec
Vetřelec 3
mozna-nejsou-az-tak-mrtvi-jak-jsme-si-mysleli
Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver
O jejím možném obsazení se hovořilo už na jaře, až nyní to však sama přiznala. O projektu však žádné detaily zmínit nemohla, studio zjevně vše důležité drží pod pokličkou. Už samotné angažování slavné herečky však lze považovat za důležitý signál veřejnosti. Weaver je totiž spojena nejen s Vetřelcem, ale i s Avatarem a bez přehánění ji tak lze považovat za legendu sci-fi žánru.
Tím, že se Favreauovi a Filonimu podařilo hvězdu přesvědčit, aby se zapojila i do jejich franšízy, dávají tvůrci jasně najevo, že projekt berou vážně a mají od něj velká očekávání – což je přesně to, co univerzum Star Wars pod Disneyho nejistým vedením momentálně potřebuje. Seriálové pokusy končí většinou rozporuplně (či rovnou zcela vysmívaně) a několik zrušených filmových projektů rovněž nebudí důvěru – vždyť Hvězdné války jsme v kinech viděli naposledy před pěti lety v podobě horkou jehlou šitého závěru sequelové trilogie.
Sigourney Weaver
Sigourney Weaver

Herečka, Koproducentka

7.1
Mandaloriana i další příběhy ze světa Star Wars můžete samozřejmě sledovat na platformě Disney+. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších sci-fi filmů poslední dekády.
Zdroje: Deadline, ScreenRant