Kinovýhled: Do sálů kráčí vraždící Nicolas Cage i slovenský gangster MIKI

Kinovýhled: Do sálů kráčí vraždící Nicolas Cage i slovenský gangster MIKI
Longlegs | Neon
Longlegs
Longlegs
70%
Do našich kin konečně „dokráčí“ hororová detektivka Longlegs, která v jiných evropských státech i v zámoří slaví úspěchy už déle než měsíc. Mnozí ji přirovnávají ke klasikám žánru jako je Mlčení jehňátek, Sedm nebo japonský thriller Cure. Přesto si režisér Oz Perkins našel bytostně vlastní cestu ke zpracování příběhu o mladé agentce FBI (Maika Monroe), která se vydá po stopách šíleného titulního vraha v podání Nicolase Cage. Snímek je povinný najmě pro ty, kdo namísto kříže přísahají na převrácený pentagram.
Longlegs: trailer | Continental Film

Tiché znamení
Tiché znamení
41%
Tiché znamení, druhá premiéra tohoto týdne, je scenáristický a režijní debut Zoë Kravitz (Catwoman z posledního Batmana). Představí Fridu, mladou servírku z Los Angeles, která se zajímá o podnikatele Slatera Kinga. Během luxusní dovolené na jeho soukromém ostrově se však začnou dít podivné věci. Frida musí odhalit pravdu dřív, než bude pozdě. V hlavních rolích se představí Naomi Ackie (herecky debutovala filmem Lady Macbeth) a Channing Tatum.
Tiché znamení: finální trailer | Vertical Entertainment

MIKI
MIKI
67%
Aby těch thrillerů nebylo málo, vstupuje tento týden do kin i slovensko-český MIKI. V podstatě jde o klasický příběh selfmademana, v němž se bývalý řidič autobusu vypracuje až na vrcholný post… v oblasti organizovaného zločinu. Scénář k filmu, inspirovanému skutečným příběhem největšího bosse podsvětí 90. let, napsal Miro Šifra, který má za sebou zdařilé scénáře pro kino (Rudý kapitán, Úsvit) i televizi (Rédl, Zrádci). 
MIKI: trailer | CinemArt

Elli a parta příšeráků
Elli a parta příšeráků
49%
Poslední dvě premiéry tohoto týdne jsou určeny rodičům s dětmi a těm, kdo se potřebují od všeho toho napětí odreagovat. Elli a parta příšeráků je německý animák o titulní „duši“ (duch, ale v ženském rodě), kterou už nebaví strašit. Naštěstí potká v lunaparku partičku podobně naladěných strašidel.
Elli a parta příšeráků: trailer, český dabing | Forum Film

Kočky v muzeu
Kočky v muzeu
26%
Kočky v muzeu jsou pro změnu animák z Ruska, v němž se kocour Vincent a myšák Maurice vydávají na cestu do petrohradské Ermitáže.
Kočky v muzeu: trailer | Vertigo International
Podívejte se na všechny filmy, které aktuálně vstupují do českých kin.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinobox