Třetí Duna je možná blíže, než si myslíme. Nové informace naznačily nečekané datum premiéry

Třetí Duna je možná blíže, než si myslíme. Nové informace naznačily nečekané datum premiéry
Duna: Část druhá | Warner Bros.
Hollywoodský insider World of Reel poukazuje na to, že čerstvě vydané plány IMAX prezentované na meetingu investorů firmy mají v roce 2026 vyčleněný slot na „nepojmenovaný film ze série Duna“ v režii Villeneuvea. Hm. Co by to asi mohlo být? Vzhledem k tomu, že žádný filmový spin-off není v plánu, je tu jen jedna varianta.
Duna: Část druhá
Duna: Část druhá
  • Max
  • O2 TV
  • Google Play
  • +2
90%
Vedoucí platformy Jordan Ruimy také upozorňuje na to, že se v zákulisí šušká, že studio zvládlo režiséra zlomit a přemluvit ho k tomu, aby se k Dune Messiah (česky tradičně překládaný jako Spasitel Duny) přesunul bez otálení. I Deadline a The Hollywood Reporter v minulém měsíci naznačovaly, že se plány změnily.
Duna: Proroctví: 2. teaser trailer | HBO Max
Pokud je to pravda, dělá Denis nehledě na to, jak nadšení budou fanoušci a fanynky Duny, možná kariérní chybu. Christopher Nolan držel svého času Warnery v hrsti a díly Temného rytíře prokládal projekty, které by měl jinak o řád těžší zafinancovat. Jakmile Villeneuve poslušně splní zadání, skončí z jistého hlediska v bodě nula a studia nebudou mít mnoho důvodů odklepnout mu méně jistý námět.
Ve hře byly tři texty. Černým koněm se stala dlouho přehazovaná a odkládaná Kleopatra. Mnohem pravděpodobnější bylo sci-fi Setkání s Rámou podle knihy moderního klasika Arthura C. Clarkea. Podle posledních zpráv se favoritem jevila být adaptace povídky I Am Waiting For You korejského spisovatele Bo-Young Kima o dvou snoubencích, kteří se vydávají na opačné strany galaxie. Viděli byste některý z těch filmů radši, nebo budete spokojení s tím, když se vrátíme do Herbertova světa co nejdřív?
Podívejte se na žebříček nejlepších blockbusterů podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: World of Reel, Deadline, THR