Druhý Joker láká v traileru na nejtemnější romanci všech dob. Z Phoenixe i Lady Gaga diváka mrazí

Druhý Joker láká v traileru na nejtemnější romanci všech dob. Z Phoenixe i Lady Gaga diváka mrazí
Joker: Folie à Deux | Warner Bros.
První teaser na druhého Jokera dorazil sice už před pár měsíci, kromě vizuálně poutavých záběrů a povědomé temné atmosféry jsme však z něho příliš nevyčetli. Rozhodně ne mnoho o zápletce. V tomto směru je plnohodnotná upoutávka o něco sdílnější. Dozvídáme se, že Arthur Fleck čeká po událostech z minulého dílu v Arkhamu na soud. A zde se vypořádává se svými démony, psychickými problémy, nově získanou „popularitou“, ale i smutným faktem, že je sám. To se ale samozřejmě brzy změní.
Joker: Folie à Deux
Joker: Folie à Deux
AI
72%
Jokerovy činy totiž v Gothamu vyvolaly řádný poprask a rozdělily společnost. Zatímco pro mnohé je monstrum a vrah, další ho považují za mučedníka, s jehož činy souzní, a mají k jeho komplikované osobě blízko. Patří mezi ně i Harley Quinn, s níž se následně Arthur v Arkhamu seznámí. A bude z toho evidentně láska jako trám plná temnoty, šílenství, krve… a také hudby!
Nesmíme totiž zapomenout, že o filmu se již dlouhou dobu mluví jako o muzikálu, i když zatím není jasné, v jak velké míře nás tato složka čeká. V ukázkách jsme zatím mohli vidět střípky tanečních sekvencí a slyšet známé písně, v nejnovějším případě např. song When You're Smiling, zde v podání Franka Sinatry. Z jistých sekvencí je pak viditelná stylizace do muzikálů 50. či 60. let. Režisér se ovšem slovu muzikál spíše vyhýbá. V rozhovoru pro Entertainment Weekly tak např. uvedl, že druhý Joker bude filmem, v němž má hudba klíčové místo a vše začne divákům dávat smysl, až výsledný snímek uvidí.
Joker: Folie à Deux: 2. trailer | Vertical Entertainment
Nový trailer tak spíše láká na hutné psychologické drama, v němž se opět bude režisér inspirovat i kriminálkami ze 70. let a pořádně se ponoří do duše svého vyšinutého antihrdiny. A zase to nejspíš v některých pasážích nebude nejpříjemnější podívaná. O mrazivé pocity se kromě Phillipse opět postará strhující Joaquin Phoenix, jehož úsměv dokáže děsit již na ploše dvou minut. Lady Gaga mu tu evidentně bude skvělou společnicí, zdatně sekundující nejen v hudebních pasážích. Jejich romance totiž už v traileru vypadá velmi temně, mrazivě a intenzivně. Bude z toho opět komiksová pecka a miliardový hit? To se v kinech dozvíme 3. října.
Podívejte se také na žebříček nejlepších komiksových filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Warner Bros., Entertainment Weekly