Prokletí nových Avengers trvá. Nemají režiséra, název a teď už ani dalšího tvůrce

Prokletí nových Avengers trvá. Nemají režiséra, název a teď už ani dalšího tvůrce
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Původně měli pátí Avengers dorazit do kina už příští rok, jenže projekt v posledních letech postihlo tolik problémů, že bude zázrakem, když se pětky dočkáme v jeho odloženém termínu 1. května 2026. Snímek s podtitulem Kang Dynasty se měl točit kolem titulního arcilotra, přičemž se nám jedna z jeho podob představila ve třetím Ant-Manovi a další v Lokim.
Avengers: Endgame
Avengers: Endgame
  • Disney+
  • O2 TV
  • iTunes
  • +2
86%
Jenže problěmy herce Jonathana Majorse, který byl uznán vinným z napadení expřítelkyně, zapříčinily, že tato zápletka byla dle všeho vyhozena do koše a herce už v MCU neuvidíme. Od projektu se však odporoučel také jeho původně zamýšlený režisér Destin Daniel Cretton, aby se mohl věnovat jiným projektům od Marvelu (zejména dvojce Shang-Chiho) a odešel také původní scenárista Jeff Loveness, jenž měl na starosti již zmiňovaného Ant-Mana.
Na palubu však místo něj dorazilo jméno, které udělalo komiksovým fandům radost. Michael Waldron je totiž coby showrunner podepsaný pod skvěle přijatým Lokim, napsal scénář ke druhému Doctoru Strangeovi a pracoval také na animáku Rick a Morty. Zdálo se tedy, že právě on je tím pravým autorem, který načrtne Avengers novou zápletku a nasměruje je ke světlým zítřkům. Měl totiž dostatek komiksových zkušeností i nápadů, s nimiž se daly zápletky okolo multiverza posunout zajímavým směrem. Jenže to už údajně neplatí. Filmoví insideři reportují, že už i Waldron od projektu odešel.
Avengers: Endgame
Avengers: Endgame
kde-si-herecke-hvezdy-prijdou-na-dustojne-penize-mimo-komiksova-univerza-dnes-nemaji-sanci
Loki
Jonathan Majors jako Kang v Lokim
Šeptanda zatím neposkytla důvod odchodu, a tak nevíme, zda se jedná o klasické kreativní neshody, nedostatek času kvůli jiným projektům či jiné odůvodnění. Waldron by totiž stále měl pracovat na šestých Avengers s podtitulem Secret Wars. Není pak také jisté, v jaké fázi Waldron scénář zanechal a zda jeho nástupce bude pouze dolaďovat detaily, pracovat s rozdělaným konceptem, nebo zase začínat od píky. Pátí Avengers tak aktuálně nemají oficiální název, scenáristu a ani režiséra, a tudíž se neustále spekuluje o nových jménech.
Což je u jednoho z největších blockbusterů následujících let, jehož natáčení by mělo začít už v březnu příštího roku (což není pro podobnou produkci zrovna daleko) a podle posledních zpráv se v něm má objevit až 60 marvelovských hrdinů a postav, poměrně problematické. Jasně to ukazuje, že u Marvelu stále vše nefunguje tak dobře jako před lety a hlavoun Kevin Feige se marně snaží vše dostat pod co největší kreativní kontrolu. Nechme se překvapit, kdy a v jaké podobě se pátých Avengers opravdu dočkáme.
Podívejte se na žebříček nejlepších komiksových filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: World of Reel, Dark Horizons, Nexus Point News