Spása Marvelu se nekoná. Nové Avengers má údajně natočit problematický režisér

Spása Marvelu se nekoná. Nové Avengers má údajně natočit problematický režisér
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Za kamerou novinky Deadpool & Wolverine stál režisér Shawn Levy, který ovšem nemá u velké části publika nejlepší reputaci. Režisér Nocí v muzeu, Ocelové pěsti či výplachu Free Guy: Hra na hrdinu je považován za čistého rutinéra, který sice dokáže v lepším případě odvést solidní řemeslo, potenciál látky však většinou nezvládne patřičně využit a jeho snímkům chybí příslovečné něco navíc. I proto se někteří fanoušci obávají, že blížící se komiksovku budou táhnout spíše Ryan Reynolds a Hugh Jackman svými hláškami a charismatem než režisér svými nápady.
Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
85%
Jenže první tržební odhady mluví v případě Deadpoola & Wolverina o megahitu léta a natáčení zvládl zkušený Levy dle všeho bez problémů. A na to Marvel v době, kdy natáčení Marvels skončilo kvůli nezkušené režisérce chaosem a nového Kapitána Ameriku čekají už několikáté přetáčky, logicky slyší. Proto je Shawn Levy podle webu Deadline aktuálně nejžhavějším kandidátem na přípravu nových Avengers.
Což je projekt, který také stíhá jedna rána za druhou. Ke konci loňského roku od něj odešel původně zamýšlený režisér Destin Daniel Cretton a příběh se navíc musel pod vedením scenáristy Michaela Waldrona údajně prakticky celý přepsat. Původní zápletka okolo arcilotra Kanga musela být kvůli hříchům herce Jonathana Majorse, jenž byl uznán vinným z napadení ex-přítelkyně, zahozena do koše a pátí Avengers budou podle všeho bojovat se zcela jinou hrozbou. V této nestálé situaci se tak zdá být angažování Levyho z producentského hlediska jako rozumnou volbou. Je to filmař, jenž na place většinou neřeší problémy, umí poslušně poslouchat producentské rozkazy a doručit blockbuster „dle receptu“.
Avengers: Endgame
Avengers: Endgame
Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
Na druhou stranu se nedá na základě jeho přechozích prací očekávat, že by Marvelu a Avengers poskytl to, co nyní velmi potřebují – tedy nový směr, svěží režijní pojetí či nadprůměrné blockbusterové kvality, jež měla franšíza v dobách Infinity War a Endgame. I Deadpool & Wolverine ostatně láká spíše na těžení prověřených postav a blbnutí s multiverzy, díky němuž se může opět hrát na osvědčenou nostalgii a cameo role několika slavných figur. Zda ovšem může být film i velkým příběhovým veletočem, co vyšle Marvel vstříc nové éře, je velkou otázkou.
Mnozí fanoušci proto žehrají na to, že Levy je až příliš prvoplánovou sázkou na jistotu, která nepřinese tak velkolepou událost, jakou by Avengers vždy měli být. Na druhou stranu, jeho účast je stále ve hvězdách. Režisér má totiž poměrně natřískaný diář, jelikož se úzce podílí také na finálové řadě Stranger Things. Vzhledem k tomu, že premiéra nových Avengers by měla proběhnout už za dva roky, by neměl Levy na přípravu a natáčení zrovna moc času. Snímek už by ovšem jistotu v podobě ohlášeného režiséra přeci jen potřeboval. Co byste na tuto volbu říkali vy?
Podívejte se na žebříček nejlepších komiksových filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Deadline