Návrat Pixaru na vrchol? Druhé V hlavě v traileru láká na nejzábavnější animák roku

Návrat Pixaru na vrchol? Druhé V hlavě v traileru láká na nejzábavnější animák roku
V hlavě 2 | Pixar
Doby, kdy na nové pixarovky chodily davy a tituly patřily mezi nejvýdělečnější snímky roku, jsou bohužel dávno pryč a snahy studia o originalitu v počinech jako Mezi živly, Proměna či Duše se nesetkaly s kýženým komerčním úspěchem. Ano, částečně mohl za slabé výsledky covid, ani na streamovacích službách ovšem nezanechaly filmy výraznější stopu. Před pár dny se proto objevily nepotvrzené zprávy, podle nichž se Pixar od originálních projektů odchýlí a ještě více bude spoléhat na recyklaci zavedených značek i rebooty. Potenciální úspěch v podobě animáku V hlavě 2 je pak v tomto názoru pravděpodobně utvrdí.
V hlavě 2
V hlavě 2
AI
78%
Finální upoutávka totiž potvrzuje, že zde budou nejspíš všechny důležité prvky na svém místě a Pixar se konečně dočká kýženého hitu. A diváci snad správně zábavné podívané, která nebude jen nastavovanou kaší. V příběhu náctileté Riley je totiž z pohledu puberty a postupného dospívání stále co vyprávět. Obzvláště, když se do její hlavy nastěhují nové emoce v čele s Úzkostí, Závistí, Studem a Nudou. A na skok se v upoutávce zastaví také babička Nostalgie. Právě nové pocity začnou v hlavě zmatené Riley přebírat vládu a staří známí na to musí reagovat.
V hlavě 2: finální trailer | Falcon
Ve svižné a úderné ukázce to funguje přesně tak, jak má. Divácky vděčný úvod nás zavede do hlavy nejen ústřední aktérky, ale také jejích rodičů, což vybízí k dalšímu úsměvnému vtipkování na rozdíly mezi přemýšlením mužů a žen. I následující gagy těží z běžných životních situací, myšlenkových pochodů teenagerů a také jasně ohraničených charakterů jednotlivých pocitů. Na ploše 90 vteřin tak trailer několikrát vykouzlí úsměv na tvářích nejen dětem, ale i rodičům.
Zda dokáží tvůrci podruhé precizně vytěžit i myšlenkovou nadstavbu a emocionální linii okolo dospívání, v to zatím můžeme jen pevně doufat. I nejnovější ukázka však působí více než nadějně. Dvojka V hlavě dorazí do českých kin 18. července.
Podívejte se na žebříček nejlepších animovaných filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Pixar