Jak se bojuje za svobodu slova ve stínu okupace? Mádlovo drama Vlny tasí našlapaný trailer

Jak se bojuje za svobodu slova ve stínu okupace? Mádlovo drama Vlny tasí našlapaný trailer
Vlny | Bontonfilm
„Jde o velmi realistický pohled na tehdejší dobu a na to, jak se v takových podmínkách museli mnozí často rozhodovat. Hned při čtení scénáře na mě dýchl neuvěřitelný temporytmus a dynamika, střihová skladba a detailní popisy scén. Jako herec se okamžitě vcítíte nejen do své postavy, ale do atmosféry celého filmu. Nic takhle dynamicky napsaného jsem dosud nečetl,“ cituje oficiální tisková zpráva Vojtěcha Vodochodského, jehož Tomáš je hlavní postavou příběhu.
Vlny
Vlny
AI
69%
V něm půjde o tajemnou nahrávku, jejíž zveřejnění by mohlo být zásadní dopady na celorepublikové politické dění. Zdá se, že o nahrávce ví někdo z prestižní a během pražského jara velmi populární Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu. Tomáš jakožto nováček v redakci se rozkoukává a my společně s ním poznáváme novinářské ikony té doby jako Milana Weinera, Jiřího Dienstbiera, Luboše Dobrovského či Věru Štovíčkovou. O jejich činnost se ale zajímají také tajné služby.
Vedle Vodochodského se představí plejáda známých hereckých jmen v čele s Vojtěchem Kotkem, Stanislavem Majerem, Tatianou Pauhofovou, Martinem Hofmannem či Marikou Šoposkou. Nejen režie, ale i scénáře se ujal Jiří Mádl.
Vlny: trailer | Bontonfilm
Nová, bezmála dvouminutová ukázka opět staví na tajemné atmosféře neustálé nejistoty – postavy neví, komu mohou věřit, a jak politicky nepřehlednými vodami proplout. Kampaň zdárně tají, co je obsahem klíčové nahrávky, a tak se dosavadní záběry soustředí na vystižení morálních dilemat, před nimiž jednotlivé figury stojí. Kdy a za jakých okolností je zrada ospravedlnitelná? To se snad dozvíme už brzy.
Drama Vlny se totiž v kinech objeví 15. srpna, ještě předtím jej budou moci zhlédnout návštěvníci karlovarského festivalu, kde se snímek dočká zvláštního uvedení. Zatím se podívejte aspoň na náš žebříček nejočekávanějších letošních filmů, kde Vlny také najdete.
Zdroj: Bontonfilm