Nový Predátor se blíží a nabírá obsazení. Ikonickému monstru se postaví slavná herečka

Nový Predátor se blíží a nabírá obsazení. Ikonickému monstru se postaví slavná herečka
Predátor | 20th Century Fox
Návrat zpátky mezi Komanče a hlavní hrdinku s tváří Amber Midthunder ovšem nečekejte. Mimozemský lovec se vydá hledat kořist znovu do jiného časového období, jelikož tato strategie se Trachtenbergovi osvědčila. Jeho nový přírůstek do světa mimozemských zabijáků bude mít podtitul Badlands a zatím není jasné, zda se v něm opět podíváme do minulosti, přítomnosti, či se naopak tentokrát nečekaně přesuneme do budoucnosti. Jak totiž skvělá a atmosférická Kořist ukázala, tak zakomponování emzáckého zabijáka do odlišných období či kultur skýtá velký potenciál jak pro nápadité zabíjení, tak hraní s žánry a atmosférou. A Predátorovi by to mezi takovými samuraji či v daleké budoucnosti jistě slušelo.
Predátor: Kořist
Predátor: Kořist
  • Disney+
78%
I když na první možnost a splněný sen některých fanoušků to podle prvních zpráv o castingu úplně nevypadá. Podle webu Deadline totiž kolem hlavní role projektu krouží oblíbená herečka Elle Fanning, známá z disneyovek Zloba, Abramsova Super 8 či historického seriálu Veliká. Sestra ještě populárnější herečky Dakoty se nikdy nebála experimentovat s odlišnými žánry, akčnější role jí ovšem ve filmografii zatím chybí. V Hollywoodu už si zkrátka stihla udělat slušné jméno a hit či velká franšíza by se jí navíc po delší době jistě hodily. Po takřka neznámé Amber Midthunder navíc budou moci producenti postavit marketing i na něčem jiném než nelítostném monstru.
Nicholas Hoult, Elle Fanning
Veliká
Elle Fanning
Elle Fanning
Elle Fanning
Nic není oficiální, i přesto se zdá, že Predátor podruhé za sebou změří síly s ženskou hrdinkou a doby svalnatých drsňáků v čele s Arnoldem Schwarzeneggerem jsou nenávratně pryč. Což je ale zcela v pořádku. Doba se holt změnila a divák už by příliš nefandil obřím bijcům se svaly většími jak meloun, zapojení daleko křehčí a realističtější hrdinky dokáže v publiku vzbudit daleko více obav i empatie.
Dan Trachtenberg už navíc Predátorem i Ulicí Cloverfield 10 ukázal, že dokáže se silnými ženskými charaktery skvěle pracovat. Nechme se tedy překvapit, zda se režisér i podruhé trefí do černého a jestli se Predátor tentokrát podívá i do kin. Vzhledem k jeho předchozímu úspěchu to jistě není vyloučeno.
Podívejte se na žebříček nejlepších sci-fi podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Deadline