Chyby z legendárního Vetřelce, kterých jste si nevšimli: Sekyra, balíček s krví a špatná hlava

Chyby z legendárního Vetřelce, kterých jste si nevšimli: Sekyra, balíček s krví a špatná hlava
Vetřelec (1979) | 20th Century Fox
Vetřelec z roku 1979 je bezpochyby jedním z nejlepších sci-fi filmů všech dob. Režisérovi Ridleymu Scottovi se s tímto snímkem podařilo definovat celou novou generaci kosmických hororů, které později následovaly a ovlivňují filmaře až dodnes. Jedná se zkrátka o jedinečné dílo, i zde se dá ale odhalit pár chyb, jimž se nikdy nevyhne žádný z tvůrců.
Vetřelec
Vetřelec
  • Disney+
  • Google Play
  • iTunes
  • +1
87%

Světlo

První chyba souvisí se světlem před řídícím střediskem. Hned v úvodu můžeme vidět, že zářivka po levé straně oproti zbytku nefunguje. Když však Dallas vejde do místnosti, už zase svítí. Původně jsme tuto chybu nechtěli ani zařadit, ale poté, co Dallas zemřel, a do střediska vešla Ripleyová, stalo se úplně to samé. A to už prostě nešlo ignorovat.

Sluchátka

Když Dallas vleze do větrací šachty, aby našel vetřelce, můžeme vidět, že všichni zbylí členové posádky mají nasazená sluchátka pro co nejlepší komunikaci, výjimkou není ani Ash. Poté, co se však záběry přesunou za Dallasem a posléze zpět k Ripleyové, můžeme si všimnout, že Ash už najednou nic na hlavě nemá. Vše je samozřejmě ukázáno v přiloženém videu.
Vetřelec - chyby, kterých jste si nevšimli | Kinobox

Odpočet

Poslední chyba, kterou zmíníme v dnešním článku, se objevila na úplném konci. Během postupné destrukce nám odpočet Matky, tedy lodního počítače, nepřišel zcela přesný. Rozhodli jsme se proto spustit stopky v momentě, kdy zbývalo posledních 30 sekund. Ačkoliv při sledování snímku můžeme odpočet slyšet po celou dobu, na displeji se nám ukázal čas 35 sekund, a ne 30. Sami si to můžete zkusit, až se příště budete dívat, ale nám to tedy nesedí. To byla trojice z celkových deseti chyb. Zbylé nesrovnalosti z legendárního hororu najdete v přiloženém videu.
Podívejte se také na žebříček nejlepších hororů podle Kinoboxu, vetřelčí ságu zde naleznete velmi vysoko.
Zdroj: Collider, Kinobox