Režisér oscarových Chudáčků přináší další bizár s Emmou Stone. Výborný trailer klame tělem

Režisér oscarových Chudáčků přináší další bizár s Emmou Stone. Výborný trailer klame tělem
Milé laskavosti | Searchlight Pictures
Yorgos Lanthimos si mezi Favoritkou a Chudáčky dopřál pětiletý odstup, nyní však o něm uslyšíme mnohem častěji. Čtyřmi Oscary oceněný mix žánrů se teprve letos v březnu objevil na platformě Disney+ a pouze o pár měsíců později se už hovoří nikoli o příštím, nýbrž o přespříštím Lanthimosově filmu, který se bude natáčet už toto léto. Než se však o konspiračním thrilleru Bugonia s Emmou Stone a Jessem Plemonsem dozvíme více, můžeme se podívat na trailer na… jiný Lanthimosův film s Emmou Stone a Jessem Plemonsem.
Milé laskavosti
Milé laskavosti
61%
Z Cannes odjel Lanthimos s prázdnou, ale právě Plemons se dočkal ocenění za nejlepšího herce. Na rozdíl od Chudáčků i Favoritky je pod scénářem podepsán Lanthimosův dřívější klíčový spolupracovník Efthymis Filippou, s nímž napsal Špičák, Alpy, Humra i Zabití posvátného jelena. Nechybí ani kameraman Robbie Ryan a skladatel Jerskin Fendrix, oba nominovaní za Chudáčky na Oscara.
V zajímavě poskládaném hereckém ansámblu vedle Stone a Plemonse najdeme jména jako Willem Dafoe, Margaret Qualley či Hong Chau. Ti všichni ztvárňují různé role napříč třemi povídkami, z nichž snímek sestává.
Milé laskavosti: trailer | Searchlight Pictures
Svižně sestříhaný trailer podkreslený hitem Sweet Dreams od Eurythmics budí dojem relativně našlapané podívané, což je možná reakce na stížnosti některých kritiků z Cannes ohledně nevyrovnaného tempa snímku. Ukázka láká na ztřeštěnou komedii, jejíž příběh nelze kvůli proměňování rolí jednotlivých herců odtušit, a tak nezbývá než se kochat jednotlivými bizarními výjevy, na nichž je aspoň patrný Lanthimosův cit pro kompozici, barevnost a zdůraznění nepřirozenosti ve zdánlivě banálních situacích.
Milé laskavosti se v našich kinech objeví 12. září. Zatím se můžete podívat na náš žebříček nejlepších režisérů, kde si Lanthimos své místo už vybojoval.
Zdroje: World of Reel, Searchlight Pictures