Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Violet Evergarden je další filmovou chuťovkou od Netflixu na letošní podzim
    Filmy25. 9. 2021
    Violet Evergarden je další filmovou chuťovkou od Netflixu na letošní podzim

    Příběh Violet Evergarden se chýlí ke konci, blíží se totiž premiéra celovečerního filmu, který její příběh zakončí. Netflix si premiéru Violet Evergarden: The Movie připravil již na letošní říjen.

  2. Olafa čeká další seriálové dobrodružství. Po jeho zásahu už možná řadu pohádek ani nepoznáte
    VOD24. 9. 2021
    Olafa čeká další seriálové dobrodružství. Po jeho zásahu už možná řadu pohádek ani nepoznáte

    Milovníci bláznivého sněhuláka Olafa, který spatřil světlo světa díky animovanému filmu Ledové království z roku 2013, se mohou radovat. Po několika kraťasech a loňském seriálu At Home with Olaf na obrazovky Disney+ míří další seriál.

  3. Magie, zázraky a nebezpečí. Proslulé studio Laika představuje nový celovečerní film
    Filmy23. 9. 2021
    Magie, zázraky a nebezpečí. Proslulé studio Laika představuje nový celovečerní film

    Animační studio LAIKA, které divákům přineslo snímky jako Koralína a svět za tajnými dveřmi, Škatuláci, Kubo a kouzelný meč, Hledá se Yetti nebo Norman a duchové, oznámilo, že jeho nejnovějším celovečerním snímkem se stane příběh Wildwood vycházející ze stejnojmenné knihy Colina Meloye.

  4. Nová verze střílečky Far Cry láká na několik crossover misí. Hlavní záporák Giancarlo Esposito vám velmi rád vysvětlí, že proti němu nebudete mít šanci
    Téma23. 9. 2021
    Nová verze střílečky Far Cry láká na několik crossover misí. Hlavní záporák Giancarlo Esposito vám velmi rád vysvětlí, že proti němu nebudete mít šanci

    Již 7. října by měla vyjít hra Far Cry 6 od společnosti Ubisoft, která hráčům slibuje pořádné akční dobrodružství plné střílení odehrávající se na fiktivním ostrově Yara. Nejzajímavější je ale každopádně trojice crossover misí, které potěší i filmové fanoušky.

  5. Tim Burton začal natáčet seriál pojednávající o nejzajímavější člence rodiny Addamsových
    Seriály21. 9. 2021
    Tim Burton začal natáčet seriál pojednávající o nejzajímavější člence rodiny Addamsových

    Na začátku roku 2021 získal Netflix práva na hraný televizní seriál o Wednesday Addams od Tima Burtona. Nyní se mu konečně podařilo najít vhodné herecké obsazení a natáčení se tak může rozběhnout na plné otáčky.

  6. Dětský horor Strašidelné příběhy na dobrou noc je sice náležitě pohádkový, ale míjí své publikum
    Recenze19. 9. 2021
    Dětský horor Strašidelné příběhy na dobrou noc je sice náležitě pohádkový, ale míjí své publikum

    Hororových snímků pro děti příliš nevzniká, a tak se Netflix rozhodl, že pro ně letos zkusí jeden natočit. Jmenuje se Strašidelné příběhy na dobrou noc a vychází ze stejnojmenné knižní předlohy J. A. Whitea.

  7. Děti se budou moci o Halloweenu pěkně bát. Představuje se nový animovaný pořad podle bratří Grimmů
    Seriály18. 9. 2021
    Děti se budou moci o Halloweenu pěkně bát. Představuje se nový animovaný pořad podle bratří Grimmů

    Pomalu ale jistě se blíží Halloween, což znamená, že mnoho televizních stanic a streamovacích služeb připravuje tematicky zaměřený program. Vzniká řada speciálních dílů rozličných seriálů a Netflix samozřejmě není výjimkou. Na letošní Halloween si připravil nadupaný program běžící už od září.

  8. Herec známý ze série Rychle a zběsile vytvořil animák pro Netflix. Inspirovala ho dcera
    Seriály18. 9. 2021
    Herec známý ze série Rychle a zběsile vytvořil animák pro Netflix. Inspirovala ho dcera

    Rychlá a zběsilá auta jsou zaparkovaná v garáži, a tak se Chris „Ludacris“ Bridges vrhl na zcela odlišný projekt, ve kterém skloubí lásku k hudbě a rodině.

  9. I přes otravu radiací vyvraždí Kate půlku Tokia a ještě si stihne dát oblíbenou limonádu. Seznamte se s Johnem Wickem v sukních
    Recenze15. 9. 2021
    I přes otravu radiací vyvraždí Kate půlku Tokia a ještě si stihne dát oblíbenou limonádu. Seznamte se s Johnem Wickem v sukních

    John Wick nastartoval novou éru akčních filmů a každý se ho nyní snaží napodobit. Jeho úspěch totiž ukázal, že publikum od filmů tohoto žánru očekává hlavně dynamickou jízdu plnou kvalitních akčních scén. Před rokem to Netflix zkusil se Zúčtováním a uspěl. Nyní přišla Kate, „John Wick v sukních“, a rozjela svou vražednou jízdu v ulicích japonské metropole.

  10. Modří Šmoulové jsou zpátky. Seriál láká nejen na staré známé, ale též na zcela nové postavičky
    Seriály14. 9. 2021
    Modří Šmoulové jsou zpátky. Seriál láká nejen na staré známé, ale též na zcela nové postavičky

    Pokud se vám líbila animovaná podoba Šmoulů z filmu Šmoulové: Zapomenutá vesnice z roku 2017, bude se vám určitě líbit i zcela nový animovaný seriál stanice Nickekodeon s prostým názvem The Smurfs.

  11. Nebývalá sbírka kladných hrdinů a honba za filmovými skrývačkami Jedině Terezu nezachrání
    Recenze13. 9. 2021
    Nebývalá sbírka kladných hrdinů a honba za filmovými skrývačkami Jedině Terezu nezachrání

    Jedině Tereza – nová česká romantická komedie – právě vstoupila do kin. Osloví hlavně milovníky romantických filmů a hledače schovaných odkazů, její hrdinové jsou neuvěřitelní sympaťáci, ale moc se u ní nezasmějete.

  12. Seriál 1. mise si vysloužil velkou dávku divácké kritiky. Přesto představuje zajímavé a nevšední téma
    Seriály11. 9. 2021
    Seriál 1. mise si vysloužil velkou dávku divácké kritiky. Přesto představuje zajímavé a nevšední téma

    Dá se vůbec na něčem tak kritizovaném, jako je seriál 1. mise, najít něco dobrého? Budete asi překvapení, ale dá. Nechme teď stranou to, že je to tak trošku podvod na diváky, protože ho Prima propagovala jako zcela nový seriál, ovšem ve skutečnosti jde o spin-off seriálu Modrý kód, zapomeňme i na všechny recenze a hodnocení, ze kterých 1. mise vyšla jako zmoklá slepice. Pojďme se na tento seriál podívat z té lepší stránky, ostatně již Monthy Pyhton kdysi ve filmu Život Briana dokázali, že to jde i u ukřižování.

  13. Křemílek a Vochomůrka v nové podobě a zcela nový večerníček. To jsou plány na letošní televizní podzim
    Seriály9. 9. 2021
    Křemílek a Vochomůrka v nové podobě a zcela nový večerníček. To jsou plány na letošní televizní podzim

    Kdo by neznal Křemílka a Vochomůrku, jeden z nejoblíbenějších večerníčků. Zároveň je ale i jedním z nejstarších. Světlo světa totiž dva skřítci z pařezové chaloupky spatřili již v roce 1968. A letos na ně čeká premiéra v úplně nové podobě.

  14. Natáčení druhého Aquamana je v plném proudu. Venku je první obrázek
    Filmy9. 9. 2021
    Natáčení druhého Aquamana je v plném proudu. Venku je první obrázek

    Na pokračování Aquamana se těší řada fanoušků, a to přestože jeho natáčení doprovází řada spekulací a skandálů kolem herečky Amber Heard, která se ve snímku představí jako Mera, Aquamanova láska.

  15. Lukáš Vaculík v novém seriálu získal Zlatého Ámose, pro ostatní učitele je ale zrádcem
    Seriály8. 9. 2021
    Lukáš Vaculík v novém seriálu získal Zlatého Ámose, pro ostatní učitele je ale zrádcem

    Lukáš Vaculík je hlavním hrdinou nového desetidílného dramatického seriálu České televize z prostředí českého školství. Seriál Ochránce ukazuje temnější a znepokojivější stránku vzdělávacího systému a přináší i návod, jak v jednotlivých případech postupovat.