Abigail

70%
Abigail
Skupina zločinců unese dceru vlivného mafiána a uchýlí se spolu s ní do osamoceného honosného panství, kde čekají na výkupné. Když dvanáctiletou Abigail ujišťují, že jí nehrozí žádné nebezpečí, netuší, že karty jsou rozdané jinak. Únosci totiž nejsou v domě zavřeni s normálním dítětem a malá roztomilá baletka brzy ukáže svou pravou tvář. Film Abigail je americký horor od tvůrců filmu Krvavá nevěsta a Vřískot.



Recenze: Abigail

Kinobox.cz
60%

Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett pokračují ve své sérii hororových jednohubek a znovu si hrají s žánrem pořádně krvavým a sebevědomým způsobem. I přes fajnové obsazení a osvěžující dětskou záporáčku si ovšem tentokrát pomáhají svým nejslabším scénářem, který se svou nedomyšlenost a přitroublé chování postav snaží schovat za uvědomělou nadsázku, a doplácí také na propagaci, která toho prozradila opravdu mnoho.


Renfield
Renfield
2 763 bodů
6
Grace by neměla s Abigail nejmenší problém a to je ten problém. Jsou to prakticky úplně stejné filmy, liší se obsazením, které je v tomto případě podstatně slabší, čímž nenadchnou ani postavy. Samozřejmě jsou pouhou lovnou zvěří (a to ani není třeba znát trailer, film své karty jasně rozdá během několika minut, jisté je tak i finále), přesto však mohly mít alespoň trošku té hloubky. Řemeslně opět bez výhrad, kouká se na to dobře, nenáročně to zabaví, přesto finále nemuselo být až tak naivní. Říkalo si to o drsnější závěr, takhle zůstalo u reklamy na lízátka.
JaraSlama
JaraSlama
2 029 bodů
6
Tvůrci Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett se po úspěšném filmu Krvavá nevěsta vydali na novou cestu v žánru hororu. Tentokrát spojují prvky hororu, vyvražďovačky a klaustrofobického thrilleru v příběhu únosu dcerky kriminálního bosse. Film nabízí poutavé a vzrušující chvíle, přičemž se postavy pohybují v atmosférickém prostředí viktoriánského domu. Díky skvělé herecké sestavě a zábavnému scénáři je první část filmu výtečnou podívanou, plnou napětí a interakcí mezi postavami. Humor je vkusně začleněn a brutality a množství krve ve filmu nechybí, přičemž druhá polovina nabízí extrémní gore fest. I přes trochu násilné zvraty je Abigail zábavným žánrovým filmem, který by neměli vynechat milovníci hororu.

Dodatečné informace

Původní název:
Abigail (více)
  • USA Abigail
  • USA Tutsak Abigail
  • USA Ебіґейл
  • USA Эбигейл
  • USA 噬血芭蕾
  • USA 血滴姬
Premiéra v ČR:
18. 4. 2024
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
28 mil. USD
Tržby:
28,54 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné