Kinovýhled: Dorazí akční Kaskadér, Petr Janda i krvavý Medvídek Pú

Kinovýhled: Dorazí akční Kaskadér, Petr Janda i krvavý Medvídek Pú
Kaskadér | CinemArt
Pokud jste neviděli legendárního Sloního muže od Davida Lynche, nebo si podvratné humanistické drama chcete připomenout, nyní máte jedinečnou příležitost. Nestárnoucí snímek s Anthonym Hopkinsem a k nepoznání namaskovaným Johnem Hurtem můžete zhlédnout ve 4K digitálně restaurované verzi. Příliš neotálejte, na plátnech bude k dispozici jen po dobu dvou týdnů. K vidění bude mimochodem i v pražském kině Lucerna, kde se bude film promítat 3. května.
Sloní muž
Sloní muž
82%
Sloní muž: trailer | Pannonia Entertainment CZ

Odlehčenější zážitek nabídne ukrajinský Recept na štěstí. Vypráví o mladé kuchařce Varie, které sice nechybí talent, ale přesto její umění není nikdo schopen docenit. Její situace se změní, když objeví knihu zapomenuté legendy ukrajinské kuchyně Olgy Frankové. Tento recept se doporučuje příznivcům romantických komedií a gastronomie.
Recept na štěstí
Recept na štěstí
AI
58%
Recept na štěstí: trailer | DONART

Příznivce hororu by mohl naopak potěšit americký snímek Tarot, o němž se v zákulisí básní už pár měsíců. Několik mladých lidí na sebe přivolá nevýslovné zlo poté, co poruší pravidla výkladu titulních karet. S ezoterikou si holt není radno zahrávat.
Tarot
Tarot
52%
Tarot: trailer | Falcon

Fanoušci děsu a krve mohou zajít také na horor Medvídek Pú: Krev a med II, další derivát slavné značky, na níž se od roku 2022 nevztahují autorská práva. Krvelačný Medvídek Pú a ostatní zvířátka ze Stokorcového lesa se chtějí pomstít Kryštůfkovi Robinovi a nebojí se za sebou znovu nechat hromadu mrtvol. První díl patřil mezi nejhorší snímky loňského roku, ohlasy na sequel jsou ale překvapivě mnohem pozitivnější.
Medvídek Pú: Krev a med 2
Medvídek Pú: Krev a med 2
50%
Medvídek Pú: Krev a med 2: trailer | ITN Distribution
Režisérka a kameramanka Olga Malířová Špátová, autorka dokumentu Karel o „božském Kájovi“, pokračuje v mapování české hudební scény. Protagonistou jejího filmu Django je Petr Janda, rockový zpěvák, skladatel a dlouholetý frontman skupiny Olympic, který 2. května slaví dvaaosmdesáté narozeniny. Nenechte si ujít příležitost oslavit je spolu s ním návštěvou premiéry jeho portrétního filmu.
Django
Django
Django: trailer | Bioscop
Poslední premiérou tohoto týdne je Kaskadér, nová akční komedie od Davida Leitcha (Deadpool 2, Bullet Train), která skládá poctu těm, kdo oddřou všechny akční scény bez nároku na vavříny. V hlavních rolích zábavného, sexy filmu, za nějž Kaskadéra prohlásil Peter Debruge z Variety, se objeví Ryan Gosling, Emily Blunt a Aaron Taylor-Johnson.
Kaskadér
Kaskadér
82%
Kaskadér: finální trailer | CinemArt
Podívejte se na všechny filmy, které aktuálně vstupují do českých kin.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinobox