Uprostřed ničeho

64%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
avenis
avenis
9 073 bodů
8
Když je to příšerné, může to být ještě příšernější... to mě napadalo při sledování, kdy se mi místy opravdu tajil dech. Kdo byl těhotný, tak ví, že poslední trimestr je nepříjemný sám o sobě, i v pohodlí vlastního domova. Proto ten zatajený dech při jízdě v kamionu, při střelbě do těhotných žen, při otloukání o stěny kontejneru...
Od chvíle, kdy se kontejner začne pohupovat na širém moři a Mia objevuje, co skrývají bedny, je jasné, že a'la Trosečník Hanks bude vše náležitě a důmyslně využito. Porod do vody za bouře už je jen takové malé klišé, které ráda odpustím.
Na konci jsem si citelně oddechla a uznávám, že navzdory neoriginálnímu tématu (ztroskotání na moři) je to dobrý film. Očekávám spoustu ocenění. A doufám, že orwelovské téma krutovládného režimu, který v tomto případě už překročil všechny myslitelné meze, zůstane nenaplněno.
Pasadenka
Pasadenka
1 032 bodů
6
Docela promarněná příležitost. Zajímavý minimalistický film, který v kontextu uprchlických vln směrem do Evropy dává změkčující pohled na problematiku. Dostáváme mateřské drama v kulisách plutí za lepší budoucností na něčem tak nestabilním, jako je přepravní kontejner na otevřeném moři. Symbolika je docela jasná. Příběh trochu rozbředlí. A emoce? Ty u mě proběhli až ke konci. Jinak mě uondala ona roztahanot a i když ve mně rezonuje minimalismus, tentokrát to nefungovalo.
divad
divad
645 bodů
7
Uprostřed ničeho, je poměrně povedený snímek. Dle mého názoru, ale film naplno nevyužil svůj potenciál. Například mě mrzí, že snímek začíná až útěkem a neukázal nám co se dělo před tím, i když je pravda, že to ve snímku bylo naznačeno, tak pouze okrajově. Dále by si film zasloužil delší stopáž a některé chování hlavní postavy, bylo značně nelogické, jak některé věci ve scénáři.

Celkově se ale jedná o povedené drama s výborným obsazením a film rozhodně doporučuji.
  • Herci
DavidHajek
363 bodů
6
Napad dobrej, realie uveritelne, herci neokoukani, trochu moc levicacke ale hlavne. Po peclove budovanem napeti... bum a hlavni postava udela nejakou naprostou blbost. A pak... bum, hlavni postava je McGyver. A taky ta jizanska lehkovaznost, kdy cely den hlavni postava nema co na praci a kdyz neco resi, hleda v tom bordelu, co se ji muze hodit. Jako 24 hodin na mori v jednom kontejneru by snad mohla trochu uklidit. A uplne na zacatku, tehotna leze k paserakum a kdyz je nejaka ohrozeni, leze prvni ke dverim i s bojfrendem. Takovy na cele terc... Hodnoceni davam schizofrenni 6/10, protoze se klidne na film podivam znovu, ale bude me zase srat, ze bych dal radeji 3z10.
pitonec
pitonec
229 bodů
8
dobrý námět na příběh skvělé drama
Evča555
Evča555
3 bodů
4
Za herecký výkon by som Mii dala desiatku, inak ako písal už niekto, dej má pár dier, Všetky by som prepáčila, len jeden mi moc nejde do hlavy, Čo za mobily mala, keď im tak dlho vydržala baterka? Že by power banka? Tá tam ukázaná nebola...