Profilový obrázek

avenis

Eva Šindler
8 398
28. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Moravskoslezský, Frýdek-Místek, Česká republika



    Chataři ze Švihova
    Chataři ze Švihova (2024)
    5
    Tahle čtyřdílná srandička zcela ve stylu Suchošova a Geňova humoru zase není až tak úplně pitomá. Rozhodně si nedělá ambice na srovnávání s Osadou a ve svých sympatických čtyřech epizodách nabízí uvolněný humor, který se točí kolem sexu, krádeží, záchoda a zahradnické techniky. Chmela baví už jen tím, jak krásně mluví "po cigánsku" a ostatní s gustem hrají - nehrají své role - nerole. Chvílemi je to fakt vtipné, třeba když tetřev dělá "Pět peněz, pět peněz...". :) Nebo Liběnino prohlášení: "No, Mário, já myslím, že už se ti chce domů."
    Takže bych miniseriál nezatracovala už jen proto, že mezi řádky lze najít i některé satirické šťouchance.
    Vzpomínky
    Vzpomínky (2006)
    7
    Hrátky s cestováním v čase nemám moc ráda, protože mi málokdy dávají smysl. Detektiv se zamiluje do mrtvé dívky a při vyšetřování její vraždy se nechá šoupnout o 4,5 dne do minulosti, aby ji zachránil... A předtím honí pravděpodobného pachatele v plném provozu s jedním okem v současnosti a s druhým v minulosti... skoro mě z toho rozbolela hlava. A na konci mi to připomnělo ten vtip o Evženu Oněginovi, který bych parafrázovala jako: Napřed on ví a ona neví, pak ona ví a on neví a mezitím je balet...
    Zítra vstanu a opařím se čajem
    Zítra vstanu a opařím se čajem (1977)
    8
    Koho by nelákalo vrátit se v čase a potkat sám sebe v mladší verzi? A když je u toho ještě možnost zvrátit kolo dějin jiným směrem... Dobrá komedie s oblíbenými herci. Kdomě všech hlavních protagonistů mě baví dvojice Šimánek - Rosůlková:
    "Patri, zažili jsme únos!! To je fantastické!"
    Patrick odevzdaně: "Jak myslíš, Širlej"
    Pán prstenů: Dvě věže
    Pán prstenů: Dvě věže (2002)
    10
    S prvním dílem jsem Středozemi propadla a nedočkavě jsem čekala na druhý díl, jehož shlédnutí bylo velkým svátkem. Společenstvo se rozdělilo a tak sledujeme několik paralelních dějů, z nichž každý je dechberoucí. Knihu jsem nečetla, takže vše je pro mě nové a překvapivé...
    Bohemian Rhapsody
    Bohemian Rhapsody (2018)
    10
    Naprosto úchvatný film, kde vůbec není podstatné, do jaké míry se autoři drželi reality, o které nepochybuji, protože dva dosud žijící členové, May a Taylor se natáčení účastnili jako poradci. Rami Malek předvedl osobnost Freddieho s takovou silou a precizností, až se tajil dech. Všechno, úplně všechno na tomto filmu se mi líbí.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3