Profilový obrázek

Pasadenka

627

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Sliders
    Sliders (1995)
    7
    I když tento seriál hodnotím hodně dlouho po tom, jak byl vysílán, tak musím přiznat, že mám slabost pro tyto staré sci-fi. Je na nich něco. Možná to, že omezená technika dávala větší prostor pro povídání. Klouzači klouzají po různých dimenzích dávno před tím, než se v obecném povědomí mluvilo o paralelních světech. :)

    Seriál vychází z jednoduché premisy. Quinn vytvořil unikátní přistroj, kterým otevírá portál do paralelních realit. Avšak co čert nechce, společně s kamarády se dostane do cyklu přechodů, neboť přístroj má poruchu a odpočítává okna, různě dlouhá, kdy bude možné otevřít další portál. Bohužel bez kompasu nevědí, jak se dostat zpět domů a pokaždé mají naši klouzači omezený čas na to, aby zjistili, zda jsou doma.

    Tyto jednoduchá pravidla nám otevírají nespočet nevšedních dobrodružství. Seriál pak hledá nové cesty, jak se oživit, abychom pak v poslední sérii měli nepřítele, jenž je nutné porazit.

    Jak to u epizodických seriálech bývá, první 2 – 3 série jsou nejlepší. Pak nám začnou odpadat herci a měnit pravidla seriálu a už se nepovedlo jej smysluplně udržet.

    První dvě série jsou však i dnes moc dobré a oplatí se na ně podívat. :)
    Abigail
    Abigail (2024)
    7
    Moc roztomilí horůrek, který mi připomněl Santovo dobrodružství z před 2 let. :) Abi se ráda hraje s jídlem a u toho si také ráda tančí balet. Už úvodní tóny Labutího jezera dají divákovi jasně najevo, že si užije zábavný horor.

    Škoda jen, že upoutávka toho vyzradila tolik. Čekání na odhalení skutečné podstaty filmu je těch 40 minut hodně moc. Zbylou hodinu se pak díváme na Abiine hrátky, dostaneme trošku informace o tomto světě a další půl hodina je docela hravá. Pokazí se to v závěru, kdy má dojít k nečekanému zvratu a jakémusi napětí. Jinak dobře vybudovaný příběh se začne rozpadat na neskousnutelných nelogických situacích.

    Nicméně, film se v posledních minutách vrátí k zábavnějšímu tónu a vše dopadne, jak bychom od lehce zábavného hororu čekali. :) Film mě bavil, ale nevyužil celý potenciál. Nicméně by bylo zajímavé vidět volné pokračování. :)
    Agentura Jasno
    Agentura Jasno (2006)
    6
    Docela zábavný seriál. Nejedná se o žádný mega hit, ale lehkost a humor se mu nedá upírat. Sledování našeho média, jak se prodírá případy a se svým věrným neurotickým panošem řeší případ za případem, aby pak čelil pohledům svých policejních kolegů a kritice svého táty je radost. Hezky nakombinována zábava, která mi hodně připomínala Chucka. Jen o 2 příčky slabší. :D

    Shawn a ovečka Shown se jmenují stejně. Náhoda? :D
    Muž na vrcholu
    Muž na vrcholu (2024)
    5
    Tak netěšit se na Jeffa Danielse, jak mu bude skákat žilka u krku by byl snad hřích. :D Tato minisérie vypadala velice slibně. Bohužel, příběh samotného Muže na vrcholu je roztříštěn o několik dalších vedlejších linek a Jeff zde nemá tolik prostoru, jak by se mi líbilo.

    Popravdě celkem nerozumím tomu, proč v seriálu sledujeme rasovou policejně-vězeňsko-soudní linii, bez které by z této minisérie byl obyčejný film. A rozhodně vtipnější. Tato nesourodost, kdybychom jinam v klidu sledovali nenažraného miliardáře, jak přichází o všechno a sám sebe zesměšňuje svým bizarním životním stylem a činy se tak mísí dramaty vedlejších postav, které naopak postrádají humor.

    Nevím, koho napadlo, že to může být dobrá kombinace. Mírně pobavilo, ale každému, kdo má chuť na Jeffa raději odporučím dát si Newsroom. :)
    Smrt ve tmě 2
    Smrt ve tmě 2 (2021)
    7
    A tady za půjdu proti proudu a oproti jedničce mě 2ka bavila víc. :) Odplouváme z vod hororu spíš do místy krvavého thrilleru a celkově příběh moc hezky navazuje na jedničku a zároveň má co říct. A to se opravdu nestává často. Trošku mi to připomnělo povedené pokračování Vetřelce, kde jsme se také žánrově posunuly, ale zároveň moc hezky rozvinuly předchozí díl.

    No a celkově mě to prostě bavilo. Slepec se dostal na úroveň Johna Wicka a v tomto pohádkovém světě si namazal na chléb pořádnou bandu grázlů. Co se mi také líbí, a bylo tomu tak i u jedničky, je jakési balancování na hraně opovržení a pochopení slepce. Oproti Johnu Wickovi si zde slepec zahrává také se sexem a sexuálním násilím, co většinou bývá hraniční mezník mezi anti hrdinou a zlem. Můžete zabíjet, můžete ničit, vraždit, krást, mučit. Ale nemůže v tom být sexuální násilí.

    Slepec jde v tomto opravdu na hranu, kdy po jedničce, kde si chtěl udělat novou dceru za tu starou, aby došel spravedlnosti, pozorujeme, jak se nemotorně vyrovnává s tím, že dceru má a zároveň ji svou existencí omezuje. Vše však není tak přímočaré a budu se opakovat, dvojka mě bavila pro to, jak dobře se jí povedlo postavu slepce rozšířit. A nechápejte mě špatně. V normálním světě by dostal jehlu, stejně, jako jakýkoli další antihrdina, to je jasné, ale ve fikčním světě drsných antihrdinů je to příjemné osvěžení. :)

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5