Profilový obrázek

create

Jirka Hebký

Komentáře 66

Od nejnovějších
  1. Až tam nezbyl žádný
    Až tam nezbyl žádný (2015)
    8
    Škoda, že konec nebyl velkolepější. Bohužel jsme se ani podrobněji nedozvěděli jak většinu svých obětí soudce zavraždil a jeho motiv byl také hodně “obyčejný”. Na finále jsem se skutečně těšil, bohužel mě však zklamalo. Průběh celého seriálu byl však velice napínavý a proto dávám 4*.
  2. Jack a Jill
    Jack a Jill (2011)
    4
    Film obsahuje pár vtipných scén, ale zbytek byl většinou trapný. Jedna hvězda za A. Sandlera a druhá za solničku přilepenou na čele. :-)
  3. Fantastická čtyřka
    Fantastická čtyřka (2015)
    4
    Strašně pomalé... Hodně jsem se v kině nudil. Dvě hvězdy za efekty, ty byly celkem povedené, ale znovu tento film už nepotřebuju vidět... Velké zklamání, pokud potřebovali tvůrci postavy představit kvůli plánovanému propojení s x-menama, tak je stačilo představit ve flashbacich v již plánovaném filmu. A ne plýtvat penězi na takto zbytečný a nezajímavý snímek.
  4. Z Nation
    Z Nation (2014)
    8
    Kdyby nebyla hromada lidí a filmovejch "kritiků", který odsouděj celej seriál kvůli slabšímu pilotu a dál seriálu šanci nedaj, tak si myslim že by se rating seriálu pohyboval někde poměrně blízko u červený hranice... Posledních pár dílů, (psáno po shlédnutí s01e08) co jsem viděl se takřka kvalitativně vyrovnávají průměrným dílům TWD. Hodnotím 4/5 a dál budu fanouškem tohoto seriálu.
  5. Na hraně zítřka
    Na hraně zítřka (2014)
    10
    Po dlouhé době jsem se u filmu hodně bavil. Neměl jsem žádné velké očekávání, ale to co jsem právě viděl, mě mile překvapilo a odnáším si silný filmový zážitek. Celkově mě film docela dost připomínal Zdrojový kód (2011). Ale i když mě neohromil nápadem, zaujal mě zpracováním a celkovou atmosférou. Vážně jsem se skvěle bavil a proto hodnotím 5*.
  6. Expres foto
    Expres foto (2002)
    6
    Robin Williams zahrál roli chladného a tichého psychopata celkem slušně, ovšem to mi na celý film nestačí... Podle mého názoru film a i celkem slušná zápletka nebyly dotaženy zcela do konce a i přes to, že film měl celkem velký potenciál musím hodnotit třemi hvězdami, protože mě ničím nepřekvapil. Ovšem také ničím nezklamal, takový běžný průměr.
  7. Pod kupolí
    Pod kupolí (2013)
    4
    Popravdě řečeno, v polovině první série jsem přemýšlel zda má cenu sérii vůbec dokoukávat, seriál mě v první polovině první série dost nudil a dost mě štvalo to jak tvůrci seriál pojali. Přišlo mi strašně divné to, že kolem města se objeví záhadná kopule, se záhadným původem a ještě záhadnějším záměrem, ale největší "zábavou" místních obyvatel je vzájemné vraždění a porušování zákonů a hlavně naprosté ignorování kopule. Ze strany obyvatel města jsem zaznamenal minimální snahu dostat se ven. Proč s nimi nekomunikuje okolní svět? Proč se například nesnažili podkopat? (samozřejmě by tento plán ztroskotal, ale i tak je to první co by mě napadlo) Postavy v seriálu jsou pro mě naprosto nezajímavé, suché a bez jakéhokoli dalšího zajímavého vývoje. Trochu jsem si oblíbil Barbieho a Big Jima, ale to je tak všechno. Po konci první série vážně přemýšlím, zda má cenu za 25 dní začít sledovat sérii druhou, seriál se dle mého názoru tváří až zbytečně moc záhadně a tajemně, přitom nám neposkytuje žádné odpovědi a děj se sune kupředu jen vážně pomalým, nudným tempem. První série nám vlastně neposkytla téměř nic a stále se točila právě kolem toho jednoho velkého "nic" a když už jsme se mohli dočkat situace, kde by nastaly nějaké odpovědi, tak série náhle končí. No, zřejmě mi nezbude nic jiného, než druhou sérii sledovat, abych požadované odpovědi dostal :P. Zatím dávám 3/5, a druhá série rozhodne o existenci tohoto seriálu na mém seznamu sledovaných seriálů...
  8. Vlk z Wall Street
    Vlk z Wall Street (2013)
    8
    Ačkoliv mám DiCapria rád a je to jeden z mých oblíbených herců a na film jsem se vážně těšil jako malé děcko, tak si myslím, že film si nezasloužil 3 hodiny. Některé části filmu byly docela zdlouhavé a utahané. Po třech hodinách průměrného a zcela nevyčnívajícího filmu bych hodnotil třemi hvězdičkami, ovšem tento film má jeden velký klenot a tím je samotný DiCaprio, proto v konečném hodnocení přidávám ještě jednu hvězdičku k dobru. :)
  9. The After
    The After (2014)
    6
    Od pilotního dílu jsem nečekal moc a to jsem také ani nedostal. Seriál si vytvořil zprvu kvalitní zápletku, kterou čím dál víc zabaloval do záhady, až nakonec celá vyšuměla do prázdna. Postavy pro mně byly naprosto nezajímavé, až nesympatické, výjimku tvořil Aldis Hodge, který po celou dobu pilotního dílu přebíral hlavní roli, až se stal postupně jedinou zajímavou postavou seriálu. Nečekal jsem moc, ale čekal jsem víc.
  10. Malý princ
    Malý princ (1974)
    8
    Ze začátku jsem byl z filmu nadšený a byl jsem rád, že se drží knižní předlohy. Bohužel to dlouho netrvalo a z filmu jsem byl postupně čím dál víc zklamaný. Nechápu smysl toho, proč tvůrci filmu změnili počet i lidi na planetkách, které princ navštívil a co znamenala ta rádoby kýčovitá personifikace hada, lišky a taky růže. Ale na druhou stranu se ztvárněním prince a také letce jsem byl nadmíru spokojený a vcelku mi ani moc nevadila občasná muzikálová podoba. Dle mého názoru si film i přes mnohé nedostatky zaslouží 4*.
  11. Bílá nemoc
    Bílá nemoc (1937)
    8
    Byl jsem velmi nadšený když jsem zjistil, že se film drží knižní předlohy a ještě více mě potěšilo, když jsem slyšel, že i mnoho dialogů, je přesně podle slov napsaných samotným Karlem Čapkem. Doktor Galén, byl zahrán skvěle, jediné co mě na filmu překvapilo, byla scénka s jeho přítelem - nepřítelem, doktorem z války, kterému prozradil postup při tvorbě léku na bílou nemoc. Tímto "doplňkem", který si tvůrci dovolili vložit do filmu totiž zmařili Čapkův pokus o tragické ztvárnění tohoto dramatu a film proto nepřenáší na diváka ten správný pocit beznaděje, který na něm zanechala kniha.
  12. Ostře sledované vlaky
    Ostře sledované vlaky (1966)
    8
    Kvalitní filmové zpracování knižní předlohy Ostře sledovaných vlaků od Bohumila Hrabala. Celý film mě těšilo sledovat, jak se drží i sebemenších detailů z knižní předlohy, to mě ovšem zklamalo u konce filmu, kde se film a knižní předloha celkem razantně rozcházejí. Proto hodnocení 4/5.
  13. Krysař
    Krysař (1985)
    2
    Zde půjdu v hodnocení proti převážné většině. Tento snímek je pro mě naprosto bezcenný brak, který nemůže ani zdaleka nahradit knihu nebo audio dramatizaci. Prvních 20 minut filmu je dle mého názoru naprosto zbytečných a převážně se tam nic neděje, po příchodu krysaře do města Hammeln jsem už alespoň u filmu přestal z nudy zavírat oči. Celkově by se dle mého názoru dal film shrnout tak max. do 10 minut, aby vznikl alespoň trochu zajímavý snímek. V celém filmu mě naprosto iritoval ten neskutečně trapný "dabing" a strašně divný hudební doprovod. V hodnocení film unikl odpadu jen díky celkem povedené postavě krysaře.
  14. Dlouhý, Široký a Krátkozraký
    Dlouhý, Široký a Krátkozraký (1991)
    10
    Hru jsem si pustil z nutnosti kvůli povinné četbě k maturitě, ovšem už po pár minutách skvělé zábavy a neotřelých vtipů jsem se dokázal uvolnit a nechal se vtáhnout do hry a vážně jsem se bavil. Jsem rád, že jsem si hru pustil! Některé scény se mi doteď přehrávají v paměti.
  15. Walter Mitty a jeho tajný život
    Walter Mitty a jeho tajný život (2013)
    10
    Tak tento film jsem rozhodně neviděl naposledy! Nevím proč, ale svým způsobem mi z malé části připomínal Forresta Gumpa, kde je hlavní hrdina upozadňován společností a diváci sledují, jak se z toho postava - v tomhle případě Ben Stiller - pomalu dostává. Také mě velmi zaujal nápad s velkou představivostí hlavní postavy, dle mého to film dost oživilo a z celkem běžného "nápadu" na děj, který už byl párkrát podobně zpracován, to film dost oživilo a posunulo o pár tříd výš, co se kvality týče, proto se nebojím dát filmu v hodnocení plný počet.
  16. Captain America: Návrat prvního Avengera
    Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)
    10
    Kapitán america je zaslouženě můj nejoblíbenější super hrdina. V druhém díle ho tvůrci udělali poněkud silnějším, oproti předešlému dílu a také Avengers za což jsem upřímně rád. Film měl suprový spád, rychlou výměnu dialogů, skvělou atmosféru, kdy divák při sledování vážně neví (i přesto, že před filmem četl mnoho článků o něm), kdo je na straně dobra a kdo na straně zla. Bylo zde také mnoho překvapivých momentů a zásadních zvratů, které diváka v křesle nenechaly chladným. Falcon, který se objevil po boku kapitána má prostě styl! Už v prvních minutách jsem si ho vážně oblíbil. Také kapitánova uniforma prošla dost změnami, za což jsem také rád. Tvůrci se rozhodli starou - proamerickou uniformu vyměnit za něco decentnějšího a více zapadajícího do dané doby. I přesto, že první díl kapitána jsem si jako jeden z mála vážně oblíbil, musím přiznat, že u druhého dílu jsem se bavil ještě více. Dávám zaslouženě plný počet.
  17. Gran Torino
    Gran Torino (2008)
    10
    Tenhle film mě prostě dostal, Clint zahrál drsnýho americkýho veterána vážně skvěle! Ty místy až rasistický kecy mě prostě vážně odrovnaly a musel jsem se často smát :D. Film je vážně pecka, doporučuju.
  18. Warrior
    Warrior (2011)
    8
    Jako, že nejsem fanoušek sportovních filmů, tak tento kousek mě celkem zaujal. Hudba, střih, kamera, všechno na jedničku. Samozřejmě, jak už to u boxovacích filmů bývá, tak je tu boxer, který trénuje a na konci vyhraje, ovšem tento film je od ostatních odlišný dvěma hlavními postavami a nejednoduchým rozhodováním na konci. Film mě bavil, dokázal jsem se vžít do postav a ke konci mě také dojal.
  19. 3. epizoda
    3. epizoda
    10
    Tento pořad jsem si prostě oblíbil, už nemusím koukat na Kobru 11, pokud chci vidět exploze a lítat věci do vzduchu! :D A dokonce zde jsou exploze podloženy fyzikálními zákony. Hodně zábavný a hodně návykový pořad!
  20. Hartova válka
    Hartova válka (2002)
    6
    Zajímavý snímek, zachycující život válečných zajatců v německém zajateckém táboře. Ze začátku, jsem si film celkem dost užíval a zajímalo mě, jaká se ze slibně se tvářícího filmu vyklube zápletka. Dost mě zklamalo, že film je stavěný z velké části pouze na soudním líčení, které je z velké části dost nudné. Ve filmu jsem nenašel nic co, by mě nějak zaujalo, překvapilo, nebo vyvedlo z omylu, že film patří mezi silný průměr. O opaku mě nepřesvědčil, ani hrdinský návrat Willise, který si přišel pro jistou smrt. Ovšem nemůžu říct, že jsem si film neužil, skvělá kamera a hudba mě přesvědčily o tom, dát filmu alespoň 3/5.
  21. PanMáma
    PanMáma (2013)
    0
    Neskutečně stupidní, naprosto nelogická "komedie", plná trapných, vtipů, kterým, když už se divák zasměje, tak z nutnosti. Viděl jsem asi dva díly a to mi stačilo, NIKDY víc!
  22. Paralelní světy
    Paralelní světy (2012)
    6
    Dokonale krásný, vizuálně zpracovaný film, který byl svržen do hlubin průměrných filmů nudným příběhem, kde mě absolutně nic za celý film nezvedlo z křesla a jen jsem znuděně seděl a sledoval suchý příběh bez trochu šťávy. Jsem rád, alespoň za tu vizuální nálož, které se mi v tomto filmu dostalo poměrně dostatek.
  23. Kapitán Phillips
    Kapitán Phillips (2013)
    10
    Hanks to prostě zahrál skvěle! Je vidět že stařík i na svůj věk stále dokáže utáhnout celý film sám. Bylo úžasné sledovat, jak film postupně gradoval až do velkého finále, kde Tom Hanks bojuje o holý život. Z filmu si odnáším super zážitek a určitě na něj kouknu ještě znova.
  24. Návrat do budoucnosti
    Návrat do budoucnosti (1985)
    10
    Na tohohle dědu sci-fi, který si říká Návrat do budoucnosti se kdykoliv rád kouknu znova. Je to film, který má neocenitelnou hodnotu. Už jako malý jsem si ho neskutečně oblíbil a na tom se dodnes nic nezměnilo. Christopher Lloyd v roli doktora mě fascinuje dodnes. Jasných 5*, na tom se nic nezmění, ani v budoucnosti. :)
  25. Cesta
    Cesta (2009)
    10
    Takto silně emoční zážitky jsem si vážně ještě od žádného jiného filmu neodnášel. Film byl tak nabouchaný emocemi, že jsem ho vážně sledoval se zatajeným dechem. Když jsem viděl scénu, kde vlastní otec vysvětluje synovi, jak si správně prohnat kulku hlavou a když se ocitli v ohrožení života, vždy měl otec (Viggo Mortensen) v první řadě namysli, zabít co nejrychlejší cestou svého syna, aby netrpěl, nevěřil jsem vlastním očím. Dokonale jsem se dokázal vcítit do postav a prožíval jsem s nimi celý příběh. Film mě velmi zaujal a zanechal ve mě cosi, co slovy nedokážu popsat, ale ještě dlouho na to budu myslet. Jediné co mi kazí celkový dojem z filmu, byl ten nucený happy end, klidně bych se obešel bez něho a byl bych spokojený, kdyby film končil o 10 minut dříve. Ovšem tento drobný vroubek na jinak dokonalém filmu neovlivní mé hodnocení, které nemůže být jiné než 5/5.
  26. Call of Duty: Operation Kingfish (2011)
    10
    Atmosféra, hudba, efekty, postavy! Všechno na jedničku! Nechal bych si líbit alespoň hodinový film. Velmi mě překvapilo, jak postavy ve filmu jsou autentické s postavami ze hry. Dost jsem se bavil a film si podle mě zaslouží plný počet bodů a další díl. :)
  27. Experiment
    Experiment (2001)
    6
    Podle mě je tento snímek o dost slabší, než jeho mladší následovník z roku 2010, kde dle mého názoru Adrien Brody seděl do hlavní role více, než Moritz Bleibtreu z tohoto filmu. Z toho důvodu dávám o jednu hvězdičku méně než Experimentu z roku 2010, tudíž dávám 3*.
  28. Rychle a zběsile 6
    Rychle a zběsile 6 (2013)
    6
    Akcí a rychlostí narvanej film! Ano super podívaná, ale nepřijde vám to na 6. díl už trochu jako stereotyp? Akce mi nevadí, rychlost taky ne, jenže když se tyto dvě vlastnosti spojí, je také potřeba, držet se trochu té reality, když si polda seskočí z mostu na projíždějící auto, které jede rychlostí něco kolem 150 km/h, tak by se to ještě u Fast and Furious dalo přehlédnout, za ty léta co sledujeme tuto sérii už jsme si na lecos zvykli. Ovšem závěrečná scéna byla velmi komická. Ohromné nákladní letadlo, které kormidluje Brian za pomocí lana, v jedoucím autě. A to není všechno, ony na tom letounu visí další 3 auta na křídlech! A aby toho nebylo dost, když se nad tím zamyslíme, jak scéna se vzlétajícím letadlem byla dlouhá... Jak asi potom bylo dlouhé to letiště? :) A to jsem tu ještě nezmínil scénu s tankem na dálnici :D Ano, celkem jsem si oblíbil tuto sérii, která nám nabízí spoustu akce a rychlých aut, ale u mě stále vítězí první dva díly, kterým se tento absolutně, co se kvality týče nevyrovná...
  29. Vylomeniny (2013)
    6
    Na pár dílů celkem dobrý pořad na odreagování a dobrou zábavu. Ovšem po pár dílech začíná být pořad stereotypní a nudný.