Profilový obrázek

drfrancin

Kryštof Matěj

Komentáře 16

Od nejnovějších
  1. Osudový kruh
    Osudový kruh (1970)
    8
    “When men, even unknowingly, are to meet one day, whatever may befall each, whatever their diverging paths, on the said day, they will inevitably come together in the red circle.”
  2. Z
    Z (1969)
    10
    Naprosto bezchybný film. Už chápu, kde Oliver Stone bral inspiraci pro JFK. Film by zasloužil 4k restaurovanou verzi, snad se jí někdy dočkáme.
  3. Jdi a dívej se
    Jdi a dívej se (1985)
    6
    Sovětská pohádka. Šepiťko se s podobným tématem vypořádala líp a bez zažitých stereotypů. Poplatné době a ani forma není nijak převratná.
  4. Lovec lidí
    Lovec lidí (1986)
    10
    Esteticky dokonalé. V některých místech tomu trošku padá řeťez, hlavně co se týče napětí, ale to záběrovaní a hudba vás udrží až do konce.
  5. Babylon
    Babylon (2022)
    10
    Druhá projekce po pěti měsících a pro mě zatím film roku. Jen teda doporučuji těch 5 měsíců mezi projekcemi poslouchat soundtrack nonstop.
  6. Vítr nás odvane
    Vítr nás odvane (1999)
    10
    Neuvěřitelný vizuál a kompozice spolu s dějem vystavěným na banálních dialozích a situacích, nakonec vedou k zamyšlení nad životem samotným. Po shlednutí ve mne zůstal dokonale uklidňující pocit.
  7. Duna
    Duna (2021)
    10
    Tak po 4. projekci mohu konstatovat, že je to pro mě film roku. Jak dokázal Villeneuve tuhle složitou předlohu přetavit ve fungující filmové dílo doteď nechápu.
  8. Pig
    Pig (2021)
    8
    Pro mě zatím překvapení roku. Povedený režijní debut a hlavně vynikající Cage i Wolff. I když je příběh místy dost přitažený za vlasy, dojme snad každého.
  9. Annihilation
    Annihilation (2018)
    6
    Škoda, že se film více nedržel knižní předlohy, a to především části objevení věže/tunelu, kde se stane to podstatné. Výsledkem úprav, které měly postavy více zpřístupnit divákům, je klišé. 3* za vizuální zpracování a hudbu.