Profilový obrázek

FaKeAlity

1 976

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Obvyklí podezřelí
    Obvyklí podezřelí (1995)
    8
    Mohl to udělat i zahradník... Zpočátku hodně pozvolný rozjezd, po té půlhodince se to konečně rozjelo na plné obrátky a nezastavilo se to. Řešení mě, stejně jako asi dvacet dalších, napadaly po celý film. Když detektiv vyřkl ortel, říkal jsem si, "chacha", ale pak to zaklaplo. Jen moje čelist ne. Každopádně držitel Oscara Kevin Spacey, právník Postlethwaite a sice malinká rolička, ale i tak mě zaujal Giancarlo Esposito. Jdu si dát doutník :) Nicméně abych to zhodnotil: velmi originální thriller. Silné čtyři hvězdy. Dobrá práce, Kevine. // Viděl jsem v originálním znění s titulky.
    12 opic
    12 opic (1995)
    10
    Jeden z mé top ten, především díky dějové linii, kde se míchá minulost s budoucností kořeněná přítomností, a takovéhle koktejly já prostě miluju. Když jsem řekl 'především díky dějové linii', vůbec to neznamená, že ostatní filmové aspekty 12 opic příběh předčil mílovými kroky, v žádném případě. Super zahraný pošuk Jeffrey Bradem Pittem je jedna z jeho nejlepších rolí dle mého názoru. Ten jeho vykulený výraz a gestikulace rukama jsou super. No ale i Bruce Willis odvádí špičkovou práci, film má díky tomu tu správně hutnou atmosféru, ozvučení je špičkové a konečné zjištění, co Twelve Monkeys vůbec udělali, mě dostalo do kolen. Filmová lahůdka. Oceňuju i Armstrongovu závěrečnou píseň v credits. // Viděl jsem v originálním znění s titulky.
    Toy Story 2: Příběh hraček
    Toy Story 2: Příběh hraček (1999)
    10
    Výborné pokračování výborného filmu. Takhle vypadat každý druhý díl, bylo by ve světě filmu o dost lépe. Scéna s novým Buzzem byla trošku okopírovaná z jedničky, ale to vůbec nevadí, člověk se zasměje u příhod Woodyho, Buzze a ostatních. Zvlášť skvělé bylo opravování Woodyho, slézání letadla a hlavně a především nepovedené záběry! I narážka na Bug's Life byla vypečená, opravdu podívaná od začátku do konce. Dabéři se znovu překonávají. Výborná práce Pixaru. Navíc v prostorovém zvuku ještě o třídu lepší. // Viděl jsem v originálním znění s titulky.
    Toy Story: Příběh hraček
    Toy Story: Příběh hraček (1995)
    10
    Toy Story přišel jako blesk z čistého nebe. Krásně piplaná 3D grafika zde ožívá v podobě Woodyho, Rakeťáka a dalších hraček a Vám se tak vrací vzpomínky na mládí, kdy jste měli obyčejné hračky a pak jednu tu speciální... Příběh zde hraje sice druhé housle, ale v první řadě jde o podívanou pro celou rodinu s příjemným koncem, a vzhledem ke krátké stopáži se výborně hodí v podstatě na jakýkoliv večer. Musím také vyzdvihnout skvělé originální dabování, hlavne Tima Allena, ale i Tom Hanks a další "hrají" pěkně. // Viděl jsem v originálním znění s titulky.
    Mrtvý muž
    Mrtvý muž (1995)
    0
    Film o rozmazaném lejnu natažený na dvě hodiny brnkání na nervy s inteligenčně slabšími jedinci. Jediná dobrá scéna byla když tam jeden týpek kanibalizoval ruku. Jarmuschovy filmy nejsou asi pro mne, ale musím je někdy přetrpět. // EN, CZ SUB

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci