Marekzprahy

350

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Všechny cesty vedou do hrobu
    Všechny cesty vedou do hrobu (2014)
    7
    Na sociálních sítích koluje jedna z úvodních scén filmu, která mě nalákala. Trochu jsem se bál, že ta scéna bude z celého filmu jediná použitelná, ale nakonec mě to vlastně bavilo celé. Hluchých míst minimum, fórky občas mírně přestřelené, takže pro děti to úplně není, ale jo, byla to sranda.
    Anděl Páně 2
    Anděl Páně 2 (2016)
    4
    Velmi nadhodnocovaný film. Když natočil Troška Kameňák, dostal bídu, když natočil Strach Anděla Páně, vynášejí ho lidé do nebes. Přitom jsou ty filmy vlastně docela podobné, akorát u AP se smějí hlavně katolíci.
    Šílenci z Manhattanu
    Šílenci z Manhattanu (2007)
    10
    Jeden z mála hodně dlouhých seriálů, které jsem dokoukal. Je to taková “stylovka”, vzpomínka na “staré dobré časy”, kdy bílí muži ještě byli v USA pány tvorstva. Na jednu stranu to je “červená knihovna”, na druhou stranu tam je ale i dost humoru a zajímavých střípků z americké minulosti a pozadí (nejen) reklamního businessu. A v každém díle dobová píseň, podobně jako v seriálu Báječná léta.
    500 dní se Summer
    500 dní se Summer (2009)
    10
    Vynikající a silně pozitivní film, takové se povede natočit snad jednou za 10 let. Čistý scénář nezanesený žádnými “úlitbami době”, nikdo neumře, nikdo nemá ani nevyléčitelnou nemoc, prostě je to celé o životě, jaký je, o vztazích mezi lidmi. Sympatičtí herci, zapamatovatelná příjemná hudba, humor, lehce neotřelé vizuální zpracování a totálně rozsekaná časová osa filmu (to může někoho rušit, ale rozhodně to má nápad a dává to smysl, že člověk někdy nevzpomíná chronologicky, ale prostě si holt vybavuje věci napřeskáčku).

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci