Fajnšmekr

1 972

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    To se mi snad zdá
    To se mi snad zdá (2023)
    6
    Námět je perfektní, myslím si, že z něj šlo dostat víc. Možná i seriál by utáhl, trochu víc si s tím pohrát, aby děj tak rychle neskákal...
    Ted Lasso
    Ted Lasso (2020)
    6
    Feel good seriál, se silnými momenty a proslovy (zvlášť poslední povedené díly jich obsahovaly až až). Ale... Do týmu sehraných scenaristů byl nejspíše dosazen synáček sponzora, který vždycky zahlásil: "Haha, a tady hrdina upadne a rozmázne se. Haha, a tady zase pro změnu spadne do vody. To bude legrace. Haha, a tady se hráči přivážou provázky za péro a bude je to bolet." Ostatní scénáristi se na sebe podívali, povzdechli si a do jinak pěkného seriálu tyhle a další trapnosti začlenili, protože museli. Nebo nevím, jak si ty WTF momenty jinak vysvětlit... :)
    Sloni žijí do sta let (2003)
    6
    Ke zhlédnutí v iVysílání České televize. Napůl dokument o životě slonů na Srí Lance, napůl vzpomínání na 30 let starou cestu Hanzelky a Zikmunda. Pokud už toto spojit, šlo to podle mě udělat ladněji, udělat ze Zikmunda třeba průvodce při poznávání života slonů (navíc by ten název filmu krásně dozrál v případě Zikmunda), ale takhle to bylo chvíle Zikmunda - chvíle slonů. Nebo se soustředit na Zikmunda a jeho návrat na Srí Lanku, mě by třeba zajímalo, jak je lidé tehdy brali, když už opravdu našli i ty, se kterými tam při své cestě pobývali... Trochu promarněná příležitost.
    Zátopek
    Zátopek (2021)
    10
    Fantastický výkon především Václava Neužila. Na české poměry nadstandardní film, který se v zahraničí neztratí. Nesouhlasím ani s tím, že by to míjelo nebo se vyhýbalo tématu politické Zátopkovy angažovanosti. Vždyť co víc už tam mělo být, než že se podepsal pod souhlasné stanovisko v procesu s Horákovou, že dělal straně tajtrlíka a nijak mu to nevadilo, přítomná je i kratičká konfrontace s postavou hranou Pleslem. Jinak je to klasická hollywood story, zpracování vlastně trochu evokuje takový Forrest Gump 2 (kdy tedy chybí část z dětství), kdy starší Emil vypráví o čase minulém, místo bonbónů pije lahváče a zároveň sledujeme, jak se z podceňovaného neohrabaného běžce stal fenomén :)

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci