Profilový obrázek

Karel Kilián

Karel Kilián
370

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Muž jménem Otto
    Muž jménem Otto (2022)
    8
    Očekával jsem příběh o mrzoutovi, kterého okolí překlopí do pozice ne až takového mrzouta. Dostal jsem příběh o mrzoutovi, kterého okolí překlopilo do pozice ne až takového mrzouta. V tomto směru by to bylo asi na tři hvězdičky, byť s velkým smeknutím před výkonem Toma Hankse, který tradičně exceloval. Ale ten konec, .... ten konec nebudu spoilovat, ale dávám za něj hvězdičku navíc. Takže celkem čtyři.
    Život pro samouky
    Život pro samouky (2023)
    8
    Po dlouhé době česká komedie, u které bych nelitoval peněz za vstupenky do kina. A to fakt neříkám často. Pro někoho možná specifický humor, ale nám sedl naprosto dokonale. Usmíval jsem se prakticky celý film a několikrát jsem se i zasmál. K tomu docela dobré herecké obsazení, včetně Vyorálkova štěku v roli školníka. Pokud se chcete příjemně pobavit, tak určitě doporučuji!
    Tohle bude bolet
    Tohle bude bolet (2022)
    10
    Pracoval jsem téměř patnáct let v českých nemocnicích jako „ajťák“, takže se k seriálům z nemocničního prostředí stavím dosti rezervovaně. V mých očích jich uspěje jen naprosté minimum. „Tohle bude bolet“ bylo ale od začátku do konce jiné - syrové, drsné, místy možná maličko nechutné a cynické. Ale značně realistické! Alespoň co mohu soudit. Postavy sice nejsou úplně sympatické, navíc je v mnoha případech do očí bijící, že jsou některé role obsazené kvůli vyváženosti. Velmi dobře to ale vyrovnává britský humor, který je místy lehce načernalý, což mám rád. Pochvalu si rozhodně zaslouží i velmi věrohodně působící hlavní hrdina Adam. Příběh příjemně utíká, dočkal jsem se i zvratu, který mě překvapil, a také spousty situací, které znám i z našeho zdravotnictví (např. školení vhodných/nevhodných výrazů). Po zhlédnutí všech sedmi dílů musím konstatovat, že to je jeden z mála seriálů, na který asi časem nezapomenu. Byl to zážitek ve všech smyslech tohoto slovního spojení.
    Jedině Tereza
    Jedině Tereza (2021)
    6
    „Vezmeme několik klišé ze zahraničních komedií a naroubujeme to na české prostředí!“ To si asi řekli autoři tohoto filmu, když psali námět. A světe, div se! Ono to docela vyšlo. Veronika Khek Kubařová a Igor Orozovič to odehráli na jedničku. Na Emmu Smetanu jsem negativně vysazený, nicméně i ona nakonec tu mrchu zvládla, musím uznat, docela solidně. Ano, je to klasická česká komedie, kde divák už od začátku ví, jak to dopadne, Nechybí série neúspěchů, velkolepé gesto a velké, šťastné finále. Nicméně tady je navíc něco, co v českých komediích posledních let moc často nenacházím - humor, který mě rozesmál. A bavil jsem se opravdu dobře. Ano, možná mi stačí málo, ale nečekám od komedie nic víc, než se si u ní oddechnu a třeba se i pobavím. A to se tady podařilo. Dávám tři hvězdičky.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3