Profilový obrázek

finx

David Kohout

Komentáře 85

Od nejnovějších
  1. Záblesk budoucnosti
    Záblesk budoucnosti (2009)
    8
    Jedná se zatím o hodnocení po prvních třech epizodách. Vynikající začátek vás ihned vtáhne do děje a pak už ani nedýcháte, abyste náhodou něco neprošvihli. Svým způsobem je FlashForward velice originální a skvěle propracovaný. Uvidíme, co si pro nás tvůrci připraví dále, každopadně už teď se nemohu dočkat dalších dílů! Doufám, že si seriál udrží laťku tak vysoko, jak si ji nastavil.
  2. Renesance
    Renesance (2006)
    6
    Po vizuální stránce pozoruhodné dílo, ale to je tak vše. Dohromady to nic extra není, děj se pořádně rozjede až ke konci, takže si půlku filmu hezky pronudíte. Věřím, že někomu se bude krásně vyjímat tenhle kousek mezi ostatními filmy, pro mě je to ale čistý průměr.
  3. Dvanáct rozhněvaných mužů
    Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)
    8
    Z minima téměř maximum. Jak málo stačí ke štěstí; stačí napsat vynikající scénář a mít dvanáct schopných herců, které zavřete do jedné místosti s kamerou a ve výsledku vznikne vskutku napínavé drama. Zprvu to vypadá na jednoznačnou záležitost. Ale díky jednomu porotci (Henry Fonda), který si není jistý vinou souzeného člověka, se rozjede vlna diskuze a je velice zajímavé pozorovat, jak postupně podle úvah druhých mění porotci své názory a přiklání se k jedné či druhé straně. Velice pozoruhodný film, nic podobného jsem asi neviděl. Přesto na plný počet to není, čtyři hvězdy jsou podlé mého akorát.
  4. Magnolia
    Magnolia (1999)
    8
    Ufff, tři hodiny uběhly a je to konečně za mnou. Geniální námět, o tom není sporu - provedení už se mi tak dokonalé ale nezdá. Přesto se na Magnolii budu muset podívat ještě jednou, protože nyní se ve mě prolínají rozpoluplné pocity (super!), které jdou steží popsat. Ano, i takové věci se stávají... Zatím za 4
  5. Earth
    Earth (2007)
    10
    Úžasný zážitek! V HD kvalitě naprosto famózní podívaná, některé záběry opravdu dechberoucí; až se vám z toho samovolně tvoří ve tváři úsměv, ale zároveň se hrnou slzy do očí. Hudba skvěle dolaďuje některé záběry, až z nich pomalu tvoří akční scény - např. smečka o třiceti lvech se vrhne na dospělého slona; nedýchal jsem! A takovýchto záběrů tam je mnohem více. Earth je zcela bezkonkurenční dokument, který není pouze jenom o obrázcích, ale také se snaží nějakým způsobem promluvit k divákovi a říci mu, co se tu vlastně děje na té "naší" krásné Zemi a jak moc jsou v nebezpečí ohrožené druhy zvířat. Tento dokument by měl povinně vidět každý. Člověku se poté třeba otevřou oči a začne dělat něco jinak...
  6. Mafiáni
    Mafiáni (1990)
    8
    Scorsese předvedl svůj těžký nadstandart, kvalita je vidět téměř v každém záběru. Ale přesto všechno se neubráním srovnání s Casinem - zdálo se mi více propracovanější. V Gangsterech běží děj strašně rychle, což je fajn, žádná nuda. Snímku by i tak ale slušelo tak půl hodinky navíc - něco mi tam prostě chybělo. Co se týče obsazení, nemám výhrady. De Niro, Pesci - paráda, dokonce i Liottta zahrál slušně. Vše je doplněno hezkou dobovou hudbou, která filmu dodáva šmrnc. 4
  7. Krycí jméno Donnie Brasco
    Krycí jméno Donnie Brasco (1997)
    8
    Dobrá práce Miku Newelle, ale na pana Scorseseho a jeho The Departed nemáte. Scénář byl jistě omezen skutečností, že byl psán podle pravdivého příběhu; možná proto je místy Donnie Brasco nemastný, neslaný. Filmem jsem proplul, ani nevím jak. Ani obsazení dua Al Pacino, Johnny Depp nedokáže zázraky, i přes fakt, že byli oba výteční. Je to škoda, čekal jsem od tohoto filmu ještě trošku více. Je to mezi 3-4; Johnny Depp ale naklání pomyslnou misku vah k číslu 4.
  8. Šifra mistra Leonarda
    Šifra mistra Leonarda (2006)
    8
    Knihu jsem nečetl, ale scénář filmu mi připadal přitažený za vlasy - přesto uvěřitelný. Bavil jsem se celý film, nutno brát nějaké věci s nadhledem. Solidní režie a jako vždy výtečná Zimmerova hudba. 75%
  9. Drsný časy
    Drsný časy (2005)
    8
    No, tak tohle byl nářez. Vidět Balea v takovéhle roli se mi bohužel poštěstilo až nyní, ale přeci jsem se dočkal a jsem nadšen. Velice dobré drama, krásný konec :o)
  10. Hodný, zlý a ošklivý
    Hodný, zlý a ošklivý (1966)
    8
    Bezesporu Hodný, zlý a ošklivý své kvality zaručeně má. Silnější scénář a kamera jsou doménou tohoto snímku, zato hudba se mi zdá, že nedosahuje takových kvalit - po přečtení x výchvalných komentářů jsem čekal podstatně více. Přijde mi, že člověka nevtáhne tolik do děje a hardcore délka snímku tomu rozhodně nepříspívá. Pan Leone nám těch pár nedostatků vynahrazuje sice v závěru, který je určitě tou nejlepší částí filmu, přesto všechno se mi celý film jeví jako dost nevyvážený. Srovnání s Tenkrát na západě není moc na místě - Hodný, zlý a ošklivý hodnotím jako takového slabšího staršího bratra.
  11. Hanebný pancharti
    Hanebný pancharti (2009)
    10
    Rozhodně jsem do kina nešel s bůhví jakým nadšením, o to více jsem byl šokován. Tarantinuv nadupaný scénář s velice vyvedenými (i vtipnými) dialogy je opravdu famózní ~ nepředvídatelný ~ geniální! Stopáž dvě a půl hodiny utekla jako voda, nemáte šanci se během filmu ani na minutu nudit. Příjemné překvapení je pak Brad Pitt. Každý záběr na něj mě vždy od srdce rozesmál (myšleno v dobrém). Jeho mimika obličeje zafungovala skvěle, jeho hraný přízvuk naprosto užasný - nedokažu si představit, že by jednu z hlavních postav ztvárnil někdo jiný. Nedivím se, že si Tarantino Pitta představoval v roli Alda Raine už v půlce napsaného scénáře a o nikom jiném ani na moment neuvažoval. Před Pittem opravdu smékam, v Panchartech si střihnul dle mého názoru jednu z jeho nejlepších rolí. Neočekával jsem, že budu Inglourious Basterds hodnotit takhle vysoko, ale jinak se to snad ani nedá - tajenka, proč je na CSFD film tak vysoce hodnocen, je vyřešena (silný scénář, výborná režie, vynikající obsazení herců a našlapaný soundtrack). Zde je plný počet na místě. Quentin umí, o tom žádná!
  12. Obecná škola
    Obecná škola (1991)
    10
    Jan Tříska, Zdeněk Svěrák, Libuška Šafránková, Rudolf Hrušínský st., Ondřej Vetchý, Eva Holubová - myslím, že lépe navnadit na tento český snímek nelze. Krásná podívaná od Jana Svěráka.
  13. Hitman
    Hitman (2007)
    6
    Když to tak nějak shrnu dohromady, tak převažují spíše příjemné pocity. Nenudil jsem se, akční scény ušly, Olga Kurylenko je neskutečná (skutečná) roštěnka... hezky se na to všechno koukalo. Bavil jsem se!
  14. Únos vlaku 1 2 3
    Únos vlaku 1 2 3 (2009)
    6
    Tři hvězdy -> první za super akční úvodní titulky, druhá za cool kameru a svižnost filmu a třetí za samotného Johna Travoltu (moc se mi líbil, tahle role mu sedí). Ale jinak nic víc, nic míň. Přesto by jsem rád poděkoval CSFD za umožnění shlédnout předpremiéru. Jak se to říká? Darovanému koni...
  15. Vesničko má středisková
    Vesničko má středisková (1985)
    10
    Krása české kinematografie je zde předvedena ve své plné kráse. Navíc sledovat zde pana Rudolfa Hrušínského st. je opravdu zážitek. Povinnost shlédnutí filmu pro každého hrdého Čecha!
  16. Tenkrát na Západě
    Tenkrát na Západě (1968)
    10
    Jedná se o zcela vyjímečný film, který mě chytl za srdce a pravděpodobně už nikdy nepustí. Geniální hudba si musí podmanit úplně každého. Dodává scénám strašně velkou intenzitu, kterou jsem přímo hltal každou sekundu. Byly chvíle, kdy jsem měl opravdu už slzu v oku. A vidět na scéně duo Charles Bronson, Henry Fonda (zejména v závěru filmu) - něco nezapomenutelého! Bohužel jsem se k tomuto snímku dostal až nyní, ale jsem přesvědčen, že kdyby jsem viděl Once Upon a Time In The West třeba před pěti lety, rozhodně by jsem si ho tolik neužil jako dnes. Jedná se o naprosto skvěle vybroušený diamant, který musí mít ve své sbírce každý filmový nadšenec. BTW. Cladia Cardinale byla ve své době neskutečná kočka, kam se na ni hrabe Megan Fox :)
  17. Skrytá identita
    Skrytá identita (2006)
    10
    Když se podíváme na ten herecký ansánbl v režii pana Scorseseho, tak nemůžeme očekávat nic jiného, než vynikající film. A opravdu tomu tak je. Především skvělý scénář, který ani na minutu nenudí a rozhodně na konci šokuje. Výkony hlavních představitelů hodnotím na výbornou, především DiCaprio, Nicholson a Martin Sheen potvrdili svou extra třídu. Precizní kamera a hudba je pak už třešní na dortu a dělá The Departed filmem na který se kdykoliv milerád znovu podívám.
  18. G.I. Joe
    G.I. Joe (2009)
    8
    Nadupaná, hustá, monstrózní podívaná. Digitální efekty se opravdu mimořádně vyvedly a celý film se nestačíte divit, co všechno vám před zrakem lítá a bouchá. Rozhodně se nejedná o nějaký propadák - naopak - G.I. Joe je přijemné překvapení tohoto léta, výborný akčňák, žádná nuda. Co se týče herců, nemohli jsme čekat zázraky - pořád ve mě něco vzbuzuje dojem, že Channing Tatum je typický "béčkový" herec a ve filmu se mi vůbec nelíbil. Další věc, co by jsem vytknul, jsou poněkud trapné hlášky provazející celý film - prostě scénář sám o sobě je jedna velká trapná jízda! Přesto včechno jsem ale rád, že jsem se do kina vypravil. Šel jsem na "bumprásk" akci, a tu jsem dostal v té nevrchovatější porci. Díky!
  19. Kolja
    Kolja (1996)
    8
    Dříve můj velice oblíbený film. S odstupem času jsem sice změnil názor, ale stále se jedná o Svěrákuv velice povedený snímek.
  20. Bourneovo ultimátum
    Bourneovo ultimátum (2007)
    10
    Dokonalost sama. Adrenalinový masakr. Greengrass ví, co na diváka platí - jeho dokonalá režie, kamera, střih, zvuk - vše excelentní a vyšperkované. První dva díly držely laťku hodně vysoko, ale The Bourne Ultimatum se dostává ještě dál, o třídu výš. Matt Damon zahrál dokonale... už nechci Bonda, chci Bournea!
  21. Bourneův mýtus
    Bourneův mýtus (2004)
    10
    Výborné pokračovaní - změna režiséra přinesla The Bourne Supremacy temnější atmosféru, ještě více akce a promyšlenosti. To jak Liman zakončil The Bourne Identity, Greengrass v pokračování smete ze stolu v úvodních 15-ti minutách a pak už Damon jede svoje sólo a rozhodně není dobré se mu stavět do cesty. Vše finišuje při krásné automobilové honičce v ulicích Moskvy, která je doprovázena výbornou hudbou. Rád by jsem zde vyzdvihl kameru. Krásné vizuální dílo v podání Greengrasse - tak jak jsme si zvykli v United 93, i zde není problém přesedlat na trošku jiný styl kamery - všechno to těkání a škubání vypadá na efekt hezky a je to cool :-)
  22. Nic než pravda
    Nic než pravda (2008)
    8
    Velice zajímavé a napínavé drama podle skutečné události. Kate Beckinsale se mi v této roli nesmírně líbila, ale především mému zájmu neunikl skvělý Alan Alda, na kterého je radost se dívat při jeho každé scéně. Nothing But the Truth je rozhodně film založený na silném scénáři, jediné co mě poněkud lehce rozladilo byl konec, který je dost divný. Utnout to při setkání se synem, bylo by to možná lepší (trochu otevřený konec by neuškodil) - scéna v autobuse je už podle mého názoru navíc a určitě pouze vymyšlená scénaristou.
  23. Gran Torino
    Gran Torino (2008)
    6
    Gran Torino od Eastwooda mě nijak zvlášť neoslovilo. Ano, dobrý, koukatelný film, ale tím to pro mě končí. Asi svou roli v mém hodnocení hraje také fakt, že nejsem zrovna fanoušek Eastwooda, natož pak jeho "hustých" hlášek. Holt tohle není moje krevní skupina. Omlouvám se jeho fanouškům za mé hodnocení.
  24. Agent bez minulosti
    Agent bez minulosti (2002)
    10
    Tak takhle nějak by měl vypadat téměř dokonalý akční film. Matt Damon, co by Jason Bourne, je se skvěle zvládnutým bojovým uměním třešnička na dortu. Nesmím pominout ani vynikající soundtrack, především pak song "Ready Steady Go" od Paula Oakenfolda při automobilové honičce dodává celé scéně švich. Opravdu dobrý počin Douga Limana - škoda, že filmy co natočil po The Bourne Identity mají sestupnou tendenci a nedosahují takových kvalit. Přesto všechno tento skalp, který zařízl opravdu hluboko, mu už nikdo nikdy nevezme.
  25. Veřejní nepřátelé
    Veřejní nepřátelé (2009)
    8
    Public Enemies od Michaela Manna se vším všudy - někomu se to líbilo a čekal s napětím až do konce, někdo uprostřed filmu sledoval hodinky a těšil se na odchod ze sálu. Já se přikláním k variantě číslo jedna, především díky mému oblíbenci - ano, není to nikdo jiný než Johnny Depp, který opět dokazuje, že králem střední hollywoodské generace je právě on. Ale ani on, ani luxusně dokonalá kamera a ozvučení a ani průměrný Christian Bale (který dostává facku podruhé, nejdříve udeřil Worthington, nyní Depp) nedokáží udělat z kvalitního filmu něco víc, než čemuž byl předurčen - tedy film, na který jdeme všichni nažhaveni do kina, pak se nemůžeme dočkat opětoveného shlédnutí na dvd, ale to je tak asi všechno. Žádné pějící ódy se nekonají, o top ten nemůže být ani zmínka. Tento film námi přejde jako vánek a všichni jdeme zase žhavit dál... Avatar, District 9 :-)
  26. Potomci lidí
    Potomci lidí (2006)
    10
    Luxusní kamera se skvělým příběhem tvoří spolu dohromady nádherné sci-fi drama. V čele s Clivem Owenem stvořil Alfonso Cuarón excelentní film, ve kterém o "wow" scény není nouze. Kdyby to šlo, dal by jsem hvězdiček hned šest!
  27. Chalupáři
    Chalupáři (1975)
    10
    Jeden z nejkrásnějších českých seriálu vůbec. Páni herci Sovák a Kemr se předvedli v tom nejlepším světle a některé jejich "scénky" jsou opravdu nezapomenutelné. Radost sledovat každý díl.
  28. 96 hodin
    96 hodin (2008)
    8
    Liam Neeson, tak jak jsem ho neznal a jsem sakra rád, že jsem ho viděl v takovéhle roli, neboť zde zahrál úctyhodně. Ano, scénář je poněkud vytažený za vlasy, protože příběh typu "unesli moji milovanou dcerušku a já tatínek (shodou okolností vycvičený agent CIA v důchodu) ji jdu zachránit a zabiju každýho, kdo mi bude stát v cestě" - to už tu asi bylo. Ale přesto mě to téměř celou dobu bavilo a nemohl jsem se dočkat nějáké pořádné nadupané finální bitka-scény, která bohužel nakonec tak pořádně nadupaná vůbec nebyla. Přesto všechno se jedná o nadprůměrný film, který určitě budu chtít v budoucnu ještě vidět.
  29. Oko bere
    Oko bere (2008)
    8
    Něco na způsob Dannyho Parťáků. V 21 nehrají tak "provaření" herci, ale rozhodně se o béčko nejedná. Hezky se na to kouká, jak stydlín a zároveň génius Jim Sturgess se mění v povrchního playboye, který je nakonec rád, že z toho všeho nakonec vyvázne bez ztráty života. Film dost podpořili svoji maličkostí drsný Laurence Fishburne a vychytralý, ale nakonec né nejchytřejší Kevin Spacey.
  30. Crash
    Crash (2004)
    10
    Nádherná ukázka toho, jak se lidé po určitých situacích dokaží změnit, ale i jak osud dokáže vládnout svou pevnou rukou. Crash v některých chvílích (a že jich je hodně) doslova saje z diváka emoce. Výborné drama situované do rasistické problematiky, které po zásluze získalo zlatou sošku jménem Oscar. Vše podtrženo dobrým námětem, brilantním scénářem, skvělým výkonem herců a nakonec výborným soundtrackem, který tomu všemu dodává šťávu!
  31. Zběsilý útěk
    Zběsilý útěk (2006)
    10
    Tak tohle mělo grády. Wayne Kramer si na některých scénách dal opravdu záležet a dokázal udělat z diváka sedíci sochu. Akce v Running Scared jela jak na běžícím páse a člověk při tom nevychazí z úžasu, co všechno se dá tak výborně natočit za tak "málo" peněz! Drsný Paul Walker, tak jak ho neznáme, zahrál výborně - tahle role mu sedla. A nesmím opomenout ani Karla Rodena, který nám za mořem rozhodně ostudu nedělá - naopak - role se zhostil výtečně. Nezbývá nic jiného, než udělit 5 kousků. Tenhle snímek si to opravdu zaslouží!
  32. Válka světů
    Válka světů (2005)
    10
    Trochu klišé, ale na co Steven Spielberg sáhne, promění ve zlato. Válka světů je směsice více žánrů, které dohromady dávají vynikající film s lehce depresivním nádechem, kdy člověk neví, co se stane hned v následujíci scéně a má z toho sakra nahnáno! Tom Cruise zahrál svůj klasický nadstandart a rozhodně opět vytvořil s panem Spielbergem skvělou dvojici (ostatně, co jiného čekat od těchto předních hollywoodských es). Jen ten konec filmu se mi moc nezamlouval - čekal jsem zkázu celé naši planety a místo toho to zase dopadne... no podívejte se sami. Lehce zklamání, ale ono nebude jednoduché vymýšlet závěr takového filmu, aby se lidi v kině u toho psychicky nezhroutili - holt mám rád špatné konce no :-). Jinak drama každým coulem!
  33. Joey
    Joey (2004)
    8
    Hned po Chandlerovi je Joey Tribbiani moje druhá nejoblíbenější postava, bohužel seriál o Joeym samotném už není tak vyjímečný jako F*R*I*E*N*D*S. Přesto mě Joey nezklamal a užil jsem si obě série. Škoda, že se Matt LeBlanc neprosadil na filmovém plátně, nezbývá než čekat jak se vyvine celovečerák Přátel.
  34. Ano, šéfe!
    Ano, šéfe! (2009)
    8
    Trefa do černého! Prima to s nekompromisním Zdeňkem Pohlreichem riskla a ono to vyšlo. Sám jsem hltal každý díl a už se nemůžu dočkat podzimu a 2. sezóny téhle reality show.