Profilový obrázek

jan89lev

Jan Levčík

Komentáře 36

Od nejnovějších
  1. V síti
    V síti (2020)
    10
    Snímek by měl být klasifikován jako horor. Dále není třeba komentovat, povinně by měli shlédnout všichni rodiče, ale nejen oni. /100%/
  2. Vikingové
    Vikingové (2013)
    10
    Brutální severská jatka s perfektním hereckým obsazením a různorodostí charakterů. Bohužel s postupně klesající kvalitou. Např. série 5 je o třídu horší než série 3 a série 1 a 2 jsou o chlup lepší než zmíněná 3. řada. I tak si tento počin zaslouží plné hodnocení a i tak se těším na další díly /85%/.
  3. Zaklínač
    Zaklínač (2019)
    4
    Pro mě jako fanouška knižní předlohy to je splněný sen. Děj až na drobnosti koresponduje s knihou, výběr herců pro hlavní postavy výborný. Kvalita jednotlivých epizod je celkem vyvážená a to je jedině dobře. Mírně musím zkritizovat přílišnou snahu být rasově vyvážený za každou cenu. Na druhou stranu v dnešní době zfilmovat Zaklínače úplně věrně nelze tak, aby se to líbilo i obecenstvu v USA. /95%/ Začínám mít obavy o duševní zdraví zdejší elity. Pro snahu zviditelnit se shodit výborný seriál, kterým Zaklínač bezesporu je podlost a ryzí neprofesionalita. "Serialy fakt nie su pre mna." Tak proč to hodnotíš ty omyle? "Předem upozorňuju, že ačkoliv mi to rozesralo náladu už v prvních deseti vteřinách, já poctivě dokoukal celý dva díly." Na základě dvou dílů ohodnotit seriál? OK Edit: Omlouvám se všem. Od druhé série je to sračka.
  4. Le Mans '66
    Le Mans '66 (2019)
    10
    Benzínem provoněná dokonalost. Neuvěřitelné napětí. Absolutně božsky sepsaný scénář. Propracovaná režie. Fantastické herecké výkony, hlavně u Christiana Balea. To je Le Mans 66. P.S. Asi jsem viděl nejlépe ozvučený snímek, co jsem doposud slyšel. /100%/
  5. Milada
    Milada (2017)
    2
    Na tak silný příběh je film neskutečný brak. Sestříháno chaoticky - dabing nechutně ohavný - proč Milada mluví jako robot? Tento film čistě z úcty k Miladě Horákové měl být natočen v českém jazyce. Dám 3* za slušný hudební doprovod a... tak no. Edit: Blbost! 1 * dám. Nemohu si odpustit filmové hrubky jako např. dnešní auta v roce 1990. Ne, jinak to nejde.
  6. Malý Sheldon
    Malý Sheldon (2017)
    10
    Je to chytlavé i vtipné, nikoli trapné jako poslední díly TBBT. Kvalit TBBT v globále nedosahuje, ale přesto jsem byl příjemně překvapen. Očekával jsem příšerný propadák. Normálně bych dal 4 hvězdy, ale dám plný počet, protože takové hodnocení si Malý Sheldon nezaslouží. | 80%
  7. Volejte Saulovi
    Volejte Saulovi (2015)
    10
    Kdysi jsem tu napsal, že Breaking bad je nejlepší seriál, co jsem kdy viděl. Better call Saul od něj není kvalitativně daleko a místy mám pocit, že je stejně dobrý. Rukopis Vince Gilligana ne nezapře. Těším se na další série a doufám, že Netflix bude myslet i na nás česky mluvící. P.S.: Je-li Breaking bad etalonem a v měřítku dokonalosti by měl 100%, Better call Saul je dle mého skromného názoru s přehledem na pětadevadesátiprocentní podívaná.
  8. Thor: Ragnarok
    Thor: Ragnarok (2017)
    10
    Dlouho jsem přemýšlel, co k tomu napsat. Miluji Star Wars a musím říct, že Thor: Ragnarok je nejlepší epizoda Star Wars všech dob! Neskutečný nářez!
  9. Pravidla moštárny
    Pravidla moštárny (1999)
    8
    Filmy podobného rázu nejsou mým šálkem čaje, nicméně tento mě dokázal udržet v křesle celých 120 minut v kuse a musím se přiznat, že během závěrečných titulků jsem byl spokojený, nikoli nadšený jako u jiných kousků z dílny Lasseho Hallströma.
  10. Collateral Beauty: Druhá šance
    Collateral Beauty: Druhá šance (2016)
    8
    Od filmu jsem moc nečekal, ale nelituji svých investovaných prostředků. Film si mne získal zhruba od druhé poloviny, kdy se pomalu začala rozmotávat asi nejkomplikovanější zápletka s jakou jsem se kdy setkal, což filmu na druhou stranu moc neprospívá.
  11. Příchozí
    Příchozí (2016)
    10
    První polovina filmu mi moc neřekla. Už jsem kalkuloval s tím, že budu práz záporný komentář, ale ve druhé polovině jsem postupně začal měnit názor, až jsem přišel na to, že je tento film fantastický až dechberoucí. Neuvěřitelně propracovaný děj a grandiózní finále mi nedovoluje dát filmu jiné hodnocení, než plný počet. Ale pomyslnou půlhvezdičku strhávám za pomalý rozjezd.
  12. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    10
    Nejlepší Marvelovská sólovka všech dob. Skvělý soundtrack, Benedict Cumberbatch, skvěle vizuálně podané. Půjdu na to ještě jednou, vychutnat si to ve 3D.
  13. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    8
    Já se i přes negativní hodnocení docela bavil. Je pozorovatelný lehký sestup kvality, ale není to příliš radikální. Nový režisér se snažil přinést několik svých myšlenek a myslím, že se mu to celkem zadařilo.
  14. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    10
    Jakožto pravověrného hráče mne film nezklamal, ba naopak - byl jsem mile překvapen vizuálním zpracováním a hereckými výkony. Orkové jsou zpracováni skvostně, stejně tak lokace a stěžejní postavy. Ano je to předigitalizované, ale u Warcraftu toto rád přehlédnu, protože to (vzhledem k herní historii) k filmu patří. Není to stoprocentní vzhledem k výpadkům ve scénáři, ale i tak dávám 5* (90%) a s velkým očekáváním vzhlížím do budoucna ke druhému dílu. P.S.: Ramin Djawadi nezklamal a hudební doprovod je jedním slovem excelentní.
  15. Království nebeské
    Království nebeské (2005)
    8
    V rozšířené režisérské edici je film vynikající, ovšem v kinoverzi průměr. Udělejte si obrázek sami. Myslím ale, že budete stejného názoru, co já.
  16. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    9
    Dlouho jsem neviděl film, který mně doslova nutil prožít veškeré utrpení, kterým si Glass prošel. Neuvěřitelné, co vše přežil, ale vše bylo podáno uvěřitelně a tleskám tvůrcům za tento mistrovský kousek.
  17. Steve Jobs
    Steve Jobs (2015)
    10
    V porovnání s prvním pokusem nepochybně více vypovídající. Jsem spokojen, konečně Jobs, jak jsem si jej představoval už před rokem.
  18. Noční běžec
    Noční běžec (2015)
    8
    Za mně dobré. Místy mi to připomínalo mých oblíbených 96 hodin. Určitě si udělám čas na druhé shlédnutí z pohodlí domova.
  19. Pearl Harbor
    Pearl Harbor (2001)
    8
    Za 4* kvůli absolutně dokonalé a skvělé hudbě od Hanse Zimmera. Zbytek filmu je diskutabilní, ale mně se líbil. Nesouhlasím názory, že je to vykrádačka Tmavomodrého světa.
  20. Vybíjená
    Vybíjená (2004)
    10
    Je to trapné, je to sprosté, ale smál jsem se od začátku do konce. Dávám maximální hodnocení, protože film udělal svou práci a zpříjemnil zbytek jinak příšerného dne. Jsem rád, že nejsem jediný pošuk, který to vidí stejně.
  21. Čokoláda
    Čokoláda (2000)
    10
    Pravděpodobně nejlepší film s Johnym Deppem ve vedlejší roli. Perfektní zážitek z filmu doplňuje skvělá hudba. Tleskám tvůrcům.
  22. Dědictví aneb Kurvahošigutntág
    Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992)
    6
    Ano, takhle si představuji dokonalý příklad žánru "stupidní komedie". Zkrátka odlehčený film na vypnutí mozku. Mám ten film rád a bavím se i po desetitisícím zhlédnutí. A proč by taky ne? Co když to dopadne jinak? :)
  23. Děsnej doják
    Děsnej doják (2006)
    0
    Vážný kandidát na nejhorší film všech dob, který se zde odvažuji hodnotit. Film překypuje rádoby-vtipnými absurditami, kde místo záchvatu smíchu se chce člověku plakat, slabší povahy odprásknout se. Ano taková blbost to je.
  24. Gravitace
    Gravitace (2013)
    8
    Zdařilé dílo, které nedisponuje dokonale promyšleným scénářem, ale skvěle vnese diváka do role Ryan (Sandry Bullock). Napětí je takřka všudepřítomné a chytře podané. Samozřejmě pokud si dám tu práci, tak najdu ve filmu několik drobných chyb, ale proč bych to dělal? Je to super!
  25. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    8
    Na závěrečnou část "trilogie" Hobit jsem se nehorázně těšil a o to větší je mé zklamání. Odpouštím ti Petere Jacksone to, že se neřídíš předlohou, naopak role Legolase se mi veskrze líbila. Love story mezi Tauriel a Kilim? Proč ne! Naprosté popírání fyziky? OK, vždyť je to fantasy! Co já P. Jacksonovi neodpustím je všudepřítomné CGI! Proč?! Ptám se! Proč? Když v trilogii LOTR byla drtivá většina filmových efektů dělána postaru a vše fungovalo? Nejenže to vypadalo úchvatně, ale i mnohem věrohodněji! Tak by neměl film za 250 mil. vypadat. Celý film je chaoticky sestříhaná slátanina, kde děj postrádá logiku a dívat se 2 hodiny na to, jak si tam elfové se skřety rozbíjí držky, to bylo i nad mé síly. Jako celek hodnotím trilogii kladně, ale sešit, na kterém je kniha napsaná nemůže být zfilmována na 3 části po 3 hodinách. Takhle je závěrečná část jeden velký chaos...
  26. 96 hodin
    96 hodin (2008)
    10
    Na tento film jsem nešel s vysokými očekáváními, o to větší překvapení pro mně Pierre Morel nachystal. Od úvodní minuty jsem se ponořil do děje a užíval si herecké mistrovství Liama Neesona v roli bývalého agenta, který se vydá do Evropy zachránit svou unesenou dceru. Doslova jsem si užíval likvidaci záporáků a užíval si, jak je Bryan krájí na kusy. V jednoduchosti je síla vážení!
  27. Armagedon
    Armagedon (1998)
    10
    USA!!! USA!!! USA!!! Tak bych pojmenoval žánr, do kterého bych tento film z fleku zařadil. Spojené státy opět zachraňují lidské pokolení a parta naftařů kolem Bruce Willise se vydává na oběžnou dráhu zlikvidovat asteroid, který podle všeho vyhubí veškerý život na zemi. Psát tu, jak film skončí určitě není třeba a celé to vypadá na první pohled imbecilně až trapně, ale ono to tak kupodivu není. Film je zpracován výborně se skvělou hudbou a hereckými výkony.
  28. Hra o trůny
    Hra o trůny (2011)
    10
    Seriál si mně získal od prvního dílu první série. Miluji nepředvídatelnost děje, který nám autor servíruje. V GoT nenajdete vyloženě kladné ani záporné postavy a musíte si zkrátka vybrat, komu věnujete svou náklonnost než zemře přirozenou smrtí. Tím se pomalu dostávám k účelu seriálu. S koncem každého dílu jsem buď nadšený, nebo naštvaný a za to tě G. R. R. Martine všichni milujeme.