Recenze filmu Hoří, má panenko

82%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
Márty Ren
Márty Ren
2 935 bodů
10
Kdyby měl celý filmový fond české kinematografie shořet v prach a zůstat jediný, který bude na věky věků tuto malou zemičku zastupovat, tak by to měl být právě tento film.
jirikzaboj
jirikzaboj
2 829 bodů
9
Zlaté české ručičky natočily zlatý film, ve kterém je ztvárněný zlatý věk a jeho zlatá česká klasická nátura, která se napříč dekádami vůbec nemění a její sobecká podobizna, která se schovává za poctivost je naprostým vrcholem. Postavy tak zábavné a přitom obyčejné. Kritizující, přitom groteskní a bez jakýchkoliv servítek a omluv. Zloděj bez mozku u nás neexistuje a z toho vycházejme.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
9
Tento film je u mne na vrcholu řebříčku českých filmů. Fim z období , kdy český film začínal být ve světě pojmem. Skvělý scénář , režie , úžasná práce Miloše Formana s "naturščíky" a taky mrazení z přicházejících asociací z takových obrazů jako ten , kde na pozadí hořícího domu vidíme starého muže....nádhera, která nestárne
miza
miza
2 336 bodů
9
Tak skvělý film se nikdy neomrzí.A to hrají neherci,kteří se časem hodně proslavili.Prostě super od první chvíle až po konec.......
samosato
samosato
1 882 bodů
10
9/10
Volpe
Volpe
1 832 bodů
9
Humorně laděné podobenství bez hlavních postav, velmi ostře kritizující lidskou morálku. O Formanově klíčovém snímku by se dalo napsat mnoho (a taky se píše), neboť se jedná o velmi vrstevnaté dílo. Mě osobně zaujali po posledním shlédnutí dvě věci. Snímek prakticky absentuje čistě kladné postavy a oproti předchozím Formanovým filmům opravdu nemá slitování s žádnou z nich. Druhá věc je poté více narativního charakteru, a sice to, že požární siréna rozděluje snímek na dvě části. Zatímco v první můžeme celé poselství brát ještě s humorem a lehkou nadsázkou, v druhé části po shlédnuté tragédii divák přestává mít s postavami slitování a z komedie se stává velice nepříjemná reflexe bez závěrečné katarze.
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
10
První Homolka a tohle je vrchol české komedie
dráza
dráza
888 bodů
7.5
teď už se hasí skoro pořád jen žízeň
RafCapone
RafCapone
687 bodů
10
Super je, že film v tak krátkém čase ukáže tolik sympatických i nesympatických prvků českých povah, akcí, snad i tradic a způsobů.
Moc jsem si to užil.
Striguše
616 bodů
0
Ostuda českého filmu. Nepochopím, jak se to někomu může líbit. Každý máme sice jiný vkus, ale tohle, to je moc.