Zajímavosti o Vetřelec: Romulus

78%

Zajímavosti 11

  • Cailee Spaenyová ocenila odkaz hvězdy původního seriálu Sigourney Weaverové slovy: "Sledovat Sigourney, jak hraje tu roli, je součástí změny hraní, kterou ty filmy způsobily. Nikdy bych nemohla být jako ona. Vložila jsem do té postavy vše, co ve mně je, a snažila jsem se ji udělat trojrozměrnou, tak trojrozměrnou, jak jen to bylo možné."
  • Fede Alvarez o přístupu k filmům, které se vracejí k základům, řekl: "Opravdu jsem se chtěl vrátit k čistému hororu prvního filmu a převzít ty prvky thrilleru, které mají 'Vetřelci' a které má i 'Vetřelec 3'. Šli jsme do šílených rozměrů, abychom zachovali čistotu filmařských postupů prvního filmu. Ale jestli se někdo obává: "Nebude to příliš retro?", tak to nevím. Nebojte se, rok 2023 se bude linout každým oknem. Modernost filmové tvorby se nedá zastavit. A z této kombinace toho nejlepšího z klasiky a toho nejlepšího ze současnosti pak vznikne něco nového."
  • Hvězda Cailee Spaeny sebevědomě prohlásila, že film má vše, co si všichni fanoušci Vetřelce mohou přát: "Myslím, že toho nemůžu říct moc, ale už jsem něco dodala, tak to jen zopakuji. Dějově a chronologicky se odehrává mezi Vetřelcem a Vetřelci. Ale máme neuvěřitelné herecké obsazení, několik nových tváří. Jsou tam vetřelci. Od filmu dostanete všechno, co chcete. Fede Alvarez je neuvěřitelný režisér, který má k této sérii a tomuto světu obrovský respekt. Zná všechno o sérii Vetřelec jako své boty. Všichni fanoušci Vetřelce budou mít vše, co chtějí."
  • Ve filmu vystupuje společnost Weyland/Yutani.
  • Praktické animatronické efekty tvorů ve filmu vznikly ve spolupráci společností zabývajících se speciálními efekty Legacy Effects a Studio Gillis, které byly vybrány díky předchozí historii jejich pracovníků se sérií Vetřelec. Legacy Effects je nástupcem společnosti Stan Winston Studios, která pracovala na filmu Vetřelci (1986), zatímco Studio Gillis je nástupcem společnosti Amalgamated Dynamics, která pracovala na filmech Vetřelec 3 (1992), Vetřelec: Vzkříšení (1997) a na obou filmech Vetřelec vs. Predátor.
  • Režisér Fede Alvarez tvrdí, že tento film nenaruší kánon širšího vesmíru Vetřelce a že James Cameron pomáhal na úrovni scénáře s novým příběhem.
  • Po měsících spekulací o významu podtitulu "Romulus" scénárista/režisér Fede Alvarez vysvětlil, že odkazuje na vesmírnou stanici Romulus, kde se odehrává část děje ve filmu. Naznačil také, že existuje sesterská stanice s názvem "Remus", takže obě stavby jsou pojmenovány podle dvojčat Romula a Rema, mytologických zakladatelů města Říma a římského království. Navazuje tak na tradici franšízy pojmenovávat entity podle postav nebo míst z klasické mytologie, jako například: loď Prometheus z filmu Prometheus (2012 ) (pojmenovaná podle řeckého Titána); loď Anesidora a počítač APOLLO z filmu Vetřelec: ( pojmenovaná po římské bohyni a bohu); planetka Acheron z filmu Vetřelci (1986 ) (pojmenovaná po řece v řeckém podsvětí); a USS Auriga z filmu Vetřelec: Vzkříšení (1997 ) (pojmenovaná po řeckém hrdinovi).
  • Film měl být původně uveden na Hulu, ale v červnu 2023 se přesunul do kin.
  • Nápad na film o Vetřelci, který se soustředí na mladší postavy, byl inspirován vymazanou scénou z filmu Vetřelci (1986 ), která byla později obnovena ve speciální edici. Fede Alvarez vysvětlil: "Je tam moment, kdy vidíte partu dětí pobíhat po chodbách této kolonie. A já si pomyslel: "Páni, jaké by to bylo, kdyby ty děti vyrůstaly v kolonii, která potřebuje ještě dalších 50 let na terraformaci?" Tak si vzpomínám, že jsem si říkal: "Kdybych někdy vyprávěl příběh z tohoto světa, určitě by mě zajímaly ty děti, až jim bude dvacet.""
  • Cailee Spaeny uvedla, že se tento film odehrává mezi filmy Vetřelec (1979 ) a Vetřelci (1986).
  • Režisér Fede Alvarez si pro práci na příšerách vyžádal štáb speciálních efektů z filmu Vetřelci (1986 ). Všude, kde to bylo možné, byly použity fyzické kulisy, praktické bytosti a miniatury, které pomohly při pozdější práci s VFX.