Vigil

74%
Vigil
Záhadné zmizení skotské rybářské lodi a smrt na palubě jaderné ponorky Trident přivedou policii do konfliktu s námořnictvem a britskými bezpečnostními službami.




Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
8
S nezbytnou vatou v podobě vzpomínek na osobní tragédii a následný lesbický vztah ale jinak až překvapivě vtahující detektivka s netradičním prostředím v podobě jaderné ponorky.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 408 bodů
4
Dobrý námět, avšak ledabyle zpracovaný. Jak už to bývá, je v něm obsaženo spousta nesmyslů, absurdit a klišé. První tři části jsou atmosféricky dobré, ale potom to přechází k horšímu. Samozřejmě nechybí použití genderové rovnoprávnosti, takže tu máme v hlavní roli dvě policejní vyšetřovatelky a aby bylo všemu učiněno za dost, obě jsou lesby a zamilované do sebe. Správně, propaganda LGBT... prostě nesmí chybět. Lesbické scény jsou naprosto zbytečné, neb s hlavní dějovou linkou nemají nic společného. Vyznívají jen jako zoufalý záměr k umělému natažení celkové stopáže. V závěrečné části se navíc odhalí ještě dva homosexuálové, z nichž jeden má moralizační monolog. A světe div se, je to parťák lesbické vyšetřovatelky ve vnitrozemí. Tohle v ponorkovém špionážním příběhu, ve kterém figuruje britský zbrojní arzenál, politika a hrozba Ruska? Čeho je moc, toho je až příliš. Propaganda LGBT… celý koncept rapidně stahuje dolů. Zajímavě to začne, napínavě pokračuje a skončí totální fraškou. Jednou shlédnout ze zvědavosti a pryč od toho. Bohužel.
JKM95
JKM95
3 bodů
10
Super seriál. Napínavý, skvělé herecké výkony. Těším se na dvojku.

Dodatečné informace

Původní název:
Vigil (více)
  • Velká Británie Vigil
Země původu:
Velká Británie
Knižní předloha:
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné