Zajímavosti o Ozi: Hlas pralesa

43%

Zajímavosti 5

  • Partnerem uvedení filmu OZI: Hlas pralesa byla Zoo Praha, která chová orangutany už od roku 1961 a kde se konala předpremiéra filmu.
  • „Věříme, že díky síle tohoto celovečerního filmu máme příležitost změnit naši planetu. Tým Ozi navázal partnerství s renomovanými organizacemi na ochranu zvířat a ochranu přírody, včetně International Animal Rescue. Cílem je představit a podpořit práci, kterou vykonávají v Indonésii, a poskytnout finanční prostředky na podporu této činnosti v budoucnu. Zaměřili jsme se na tři oblasti: ochranu zvířat, ekonomickou podporu a obnovu lesů. Značné procento zisku z filmu půjde přímo na tyto charitativní účely,“ zdůrazňují tvůrci filmu v čele s režisérem Timem Harperem a producenty Leonardem DiCapriem a Mikem Medavoyem. Každý návštěvník kina tak zakoupenou vstupenkou přispěje vybraným organizacím na ochranu zvířat a přírody.
  • Producentem filmu je hvězdný Leonardo DiCaprio, který se v záchraně deštných pralesů dlouhodobě angažuje. Za posledních 22 let bylo vykáceno 50 % deštného pralesa!
  • Amandla Stenberg a Donald Sutherland si oba zahráli ve filmu Hunger Games (2012) jako Rue a prezident Snow.
  • Poslední hlasové vystoupení Donalda Sutherlanda za jeho života před jeho úmrtím v roce 2024.