Gekidžóban Fairy Tail: Dragon Cry

66%

Zajímavosti 5

  • Z rozhovoru Hiro Mašimy pro WebNewType.com o konceptu filmu Dragon Cry:1. Mašima nakreslil původní storyboard, který měl téměř 200 stran;2. Mašima chtěl, aby se film shodoval s vyvrcholením příběhu, i když to neplánoval. O druhém filmu se začalo mluvit bezprostředně po promítání filmu Fairy Tail: Phoenix Priestess. Navíc zatímco u prvního filmu chtěl, aby diváci plakali, druhý film chtěl mít jednodušší, s akčními scénami a efektními bitvami;3. Minulost určité postavy, která je ve filmu odhalena a které se manga nedotkla. Spolu s tím byly kvůli omezením vystřiženy některé části, zatímco některé části byly zahrnuty pouze do filmu, které manga nemohla obsahovat;4. Mašima pracoval na storyboardu, jako by šlo o týdenní seriál;
  • Dračí pláč se v Japonsku umístil na 10. místě v premiérovém týdnu, kdy bylo vyprodáno 38 ze 101 kin, kde se film promítal.
  • První anime-projekt série Fairy Tail, na jehož tvorbě se osobně podílel Hiro Mashima. Ten film nejen produkoval, ale napsal i jeho dvousetstránkovou historii a aktivně pracoval na klíčových scénách.
  • První celovečerní anime Tatsumy Minamikawy.
  • V premiérovém traileru na film bylo oznámeno, že oblouk Alvarezova říše bude závěrečným obloukem série Fairy Tail.