Špatné vychování

67%
Špatné vychování
Špatné vychování je americký film z roku 2019, který režíroval Cory Finley. Jeho černá komedie se zaměřuje na skutečný případ zpronevěry ve školním systému, který se odehrál na Long Islandu v New Yorku. Ve středu snímku stojí Frank Tassone (Hugh Jackman), charismatický a úspěšný ředitel školy, který je obdivován jak kolegy, tak studenty. Příběh však odhaluje, jak Tassone a jeho spolupracovnice, ztvárněná Allison Janney, zneužívají své pozice ve školním systému k osobnímu obohacení, čímž postupně okrádají školu o miliony dolarů. Jejich skvěle maskované operace začínají být postupně rozkrývány díky vyšetřování jedné zvídavé studentky školního časopisu.



Recenze: Špatné vychování

Kinobox.cz
75%

Špatné vychování bývá často propagováno jako komedie, což je velice zavádějící. V žádném případě nejde o film, který by byl (či se snažil být) nějak výrazně vtipný a legrační. V jádru jde o velmi umírněné a realisticky pojaté satirické drama s kriminálními prvky, na němž je skvělé, jak dokáže být ve své nenucenosti poutavé, vtahující, napínavé a emotivní. Vydávat ho za komedii je ale každopádně hodně klamavá reklama.


Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
6
Umírněný Vlk z Wall Street z prostředí školy. Herecky výborné a samotný příběh je dostatečně nosný pro zábavný film. Bohužel se tvůrci nedokážou pořádně urvat a film jede po celou dobu v jednotném tempu a myslím, že to je docela škoda.
Pete69
Pete69
32 182 bodů
6.5
Pomalu, ale jistě se rozvíjející příběh o jednom z největších, nebo dokonce největším odhaleném podvodu v Americkém školství. Mě tam například chybí to, jak bouřlivě podvodníci utráceli, pomohlo by to více pochopit hlavní postavy. Hugh Jackman zahrál dobře, film je to dobrý - 65%.
JasonCZ
JasonCZ
23 375 bodů
2
Hugh Jackman zahrál dobře jako vzdy, ale film se mi prostě nelíbil...

Dodatečné informace

Původní název:
Bad Education (více)
  • USA Špatné vychování
  • USA Bad Education
  • USA La estafa (Bad Education)
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné