Než se zelenina dostane z pole na váš talíř, nejméně polovina jí skončí na skládce. To znamená každé druhé rajče či hlávkový salát. Zní to neuvěřitelně, ale bohužel je tomu tak. Nemluvě o tom, že zemědělství produkuje třetinu skleníkových plynů. Stačí se podívat do odpadních kontejnerů supermarketů či do nejbližší popelnice, abychom zjistili, v jak obrovské míře plýtváme jídlem. Režisér Valentin Thurn předkládá ve svém snímku znepokojivá a alarmující fakta o našem vztahu k jídlu a zároveň hledá možnosti, jak tuto situaci zlepšit. Na příkladech „odpadkové potápěčky“ zachraňující vyhozené jídlo ze supermaketů, amerického antropologa, který založil komunitu lidí najímajících si konkrétního farmáře k pěstování zeleniny, a řady dalších ukazuje možné cesty, jak plýtvání potravinami zastavit. Pokud bychom ho omezili o polovinu, mělo by to na produkci skleníkových plynů podobný efekt, jako kdyby ze silnic zmizelo každé čtvrté auto.
Herci a tvůrci 3
Režie:
Scénář:
Dodatečné informace
Původní název:
Taste the Waste (více)
- Z popelnice do lednice?
- Taste the Waste
- Arvokas ja herkullinen jäte
- Čerstvé, ale v kontajneri
- Frisch auf den Müll - Die globale Lebensmittelverschwendung
- Friss és máris a szemétben
- Ochutnajte odpad
- Petameno fagito
- Skosztuj z kosza
- Z koša do chladničky
- Вкусът на боклука
Země původu:
Německo
Ocenění:
Žádná ocenění