Z popelnice do lednice?

76%
Z popelnice do lednice?
Z popelnice do lednice?
Než se zelenina dostane z pole na váš talíř, nejméně polovina jí skončí na skládce. To znamená každé druhé rajče či hlávkový salát. Zní to neuvěřitelně, ale bohužel je tomu tak. Nemluvě o tom, že zemědělství produkuje třetinu skleníkových plynů. Stačí se podívat do odpadních kontejnerů supermarketů či do nejbližší popelnice, abychom zjistili, v jak obrovské míře plýtváme jídlem. Režisér Valentin Thurn předkládá ve svém snímku znepokojivá a alarmující fakta o našem vztahu k jídlu a zároveň hledá možnosti, jak tuto situaci zlepšit. Na příkladech „odpadkové potápěčky“ zachraňující vyhozené jídlo ze supermaketů, amerického antropologa, který založil komunitu lidí najímajících si konkrétního farmáře k pěstování zeleniny, a řady dalších ukazuje možné cesty, jak plýtvání potravinami zastavit. Pokud bychom ho omezili o polovinu, mělo by to na produkci skleníkových plynů podobný efekt, jako kdyby ze silnic zmizelo každé čtvrté auto.



Dodatečné informace

Původní název:
Taste the Waste (více)
  • Německo Z popelnice do lednice?
  • Německo Taste the Waste
  • Německo Arvokas ja herkullinen jäte
  • Německo Čerstvé, ale v kontajneri
  • Německo Frisch auf den Müll - Die globale Lebensmittelverschwendung
  • Německo Friss és máris a szemétben
  • Německo Ochutnajte odpad
  • Německo Petameno fagito
  • Německo Skosztuj z kosza
  • Německo Z koša do chladničky
  • Německo Вкусът на боклука
Země původu:
Německo
Ocenění:
Žádná ocenění