Martin Pecina
1 700 bodů •
0
Kdyby šlo pořad, kde „život vaří příběhy“, jak nám lživě slibuje slogan, bylo by to nepochybně lepší rozhodnutí, než pouštět Halinu za sporák, aby tam vařila jídlo. A to konstatuji i s ohledem na třeskutě infantilní debilitu rýmů/šprýmů paní spisovatelky, z nichž se mi samovolně kroutí palce na rukou i na nohou. Tato „show“ je posledním a nezvratným důkazem o tom, že pořady s vařícími celebritami jsou už dokonale passé. Roztomilé receptíky postrádají elementární kuchařskou techniku a ze všeho nejvíc připomínají Babicovy dobroty pro báby v klimakteriu, uváděné věštkyní Jolandou. Jáj, bože můj, hoď tam tu sůl! Když se paní Halina vybičuje a výjimečně nedá do játrových knedlíčků sedm kilo strouhanky, šňupne si v kuchyni cukru a muškátu, smíchá rohlík s mlíkem a mascarpone do kaše, kterou vykydne do hrníčku a upeče v troubě, aby jí pak říkala knedlík. Kuchař pláče, divák se hurónsky směje… a komu je to málo, dostane od Haliny tří tisící osmi stou padesátou šestou smyšlenou historku o jejím otci.