Zajímavosti o ARQ

62%

Zajímavosti 8

  • Celovečerní debut scenáristy a režiséra Tonyho Elliotta.
  • Když Sonny mluví s velitelstvím Mobius kolem 39:00 minuty, zmíní se o "operaci Riverrun". Jedná se o odkaz na knihu Jamese Joyce "Finnegan's Wake" (1939). Poslední věta románu je fragmentem a doplňuje první řádek románu, čímž tvoří uzavřenou smyčku.
  • Na začátku scény (-1:19:43), kdy se Hannah a Renton snaží utéct, zatímco otec, bratr a Sonny jsou v kuchyni, je v pozadí jasně slyšet vysílání. V části uvozené větou "Naslouchejte moudrým slovům šílence" začne mluvčí citovat jedno z nejslavnějších Nietzscheho shrnutí jeho pojetí Věčného návratu. Citát pochází z překladu Nietzscheho knihy Die fröhliche Wissenschaft ("Homosexuální věda") č. 341 (Das grösste Schwergewicht = "Největší váha"). Toto je začátek této pasáže z jednoho překladu: "Co kdyby se za tebou někdy v noci nebo ve dne do tvé nejosamělejší samoty vkradl démon a řekl ti: "Tento život, jak ho nyní žiješ a jak jsi ho žil, musíš žít ještě jednou a nesčetněkrát..."".
  • Automatic Repeat ReQuest (ARQ), známý také jako Automatic Repeat Query, je metoda kontroly chyb při přenosu dat, která využívá potvrzení (zprávy odeslané příjemcem, které oznamují, že správně přijal datový rámec nebo paket) a časové limity (stanovené časové úseky, které mají uplynout, než má být potvrzení přijato) k dosažení spolehlivého přenosu dat přes nespolehlivou službu. Pokud odesílatel neobdrží potvrzení před uplynutím časového limitu, obvykle znovu přenáší rámec/paket, dokud odesílatel neobdrží potvrzení nebo nepřekročí předem stanovený počet opakovaných přenosů .
  • Postava Sonnyho má krycí jméno Ouroboros, což je antický symbol hada požírajícího svůj ocas. Ten tradičně představuje nekonečný koloběh ničení a obnovování přírody; život a smrt.
  • Zatímco hlavní mužská postava vysvětluje, jak se čas zacykluje, nakreslí na virtuální bílou tabuli několik kruhů. Uvádí, že čas se zacyklí každé 3 hodiny, 14 minut a 15 sekund. Poměr obvodu kruhu k jeho průměru se běžně aproximuje jako 3,1415, obecně známý jako pí.
  • Sonny zachrání Cuz před zásahem elektrickým proudem ve smyčce č. X, ale to by nemělo být možné, protože smyčka začíná zkratem, který Cuz způsobí tím, že se sám zasáhne elektrickým proudem. Smyčka by tedy měla vždy začínat od okamžiku, kdy je Cuz již zasažen elektrickým proudem.
  • Ren a Hannah objeví před domem prstenec zkamenělé trávy a prohlásí, že časová smyčka je omezena pouze na obvod tohoto prstence. Letecký záběr pak ukazuje, že prstenec obklopuje dům, a tím i hranici časových smyček. Když Sonny volá Torusovi o vytažení, jsou mimo časovou smyčku a dostávali by stovky hovorů.