Zajímavosti o Fresh Off the Boat

68%

Zajímavosti 20

  • Courtney Thorne-Smith a Heather Locklear ze seriálu Melrose Place (1992) se objevují ve 3. sérii. Dokonce mají epizodu založenou na znělce Melrose Place (1992).
  • Ačkoli postava Louise Huanga pochází z Tchaj-wanu, ztvárnil ji Randall Kim, který je korejského původu. C. S. Lee, Susan Park a Lance Lim jsou herci korejského původu, kteří hrají tchajwanské postavy.
  • Exteriér Huangova domu se ve skutečnosti nachází na adrese 3418 Craigview Ave v Los Angeles.
  • Obrázek plakátu k první sérii, na kterém je Louis s vidlemi v ruce a zachmuřenou Jessicou, je parodií na slavný obraz Granta Wooda "Americká gotika" z roku 1930.
  • V několika různých epizodách je možné vidět rodinu Huangových, jak cestuje z mezinárodního letiště v Orlandu. Tyto exteriérové záběry jsou ve skutečnosti mezinárodní letiště Baltimore-Washington s překrytými písmeny.
  • Obrázek plakátu ke třetí sezóně, na kterém je rodina v autě, je parodií na obraz Normana Rockwella "Going and Coming" z roku 1947.
  • Obrázek plakátu ke 4. sérii, na kterém Jessica sedí v oblečení ve viktoriánském stylu, zatímco zbytek rodiny vykukuje zpoza závěsu, je parodií na obraz Jamese McNeilla Whistlera "Aranžmá v šedé a černé č. 1" z roku 1871, který bývá označován jako "Whistlerova matka".
  • Vedení společnosti ABC vytvořilo během první sezóny cílovou skupinu, která sledovala jednu epizodu a poskytovala zpětnou vazbu. Skupina hodnotila scény s Louisem a Jessicou lépe než scény s Eddiem, tehdejším hlavním hrdinou, a zpětná vazba zněla, aby bylo více scén s Louisem a Jessicou. Seriál byl přepracován tak, aby jim od 2. série věnoval více prostoru na obrazovce.
  • Cattleman's Ranch je ve skutečnosti Max's of Manila v Glendale v Kalifornii.
  • Obrázek plakátu pro druhou sezónu, na kterém je rodina v bistru, je parodií na obraz Edwarda Hoppera "Noční jestřábi" z roku 1942.
  • Jenny Huang je v pořadu zobrazena na invalidním vozíku. Ve skutečném životě používala babička Eddieho Huanga invalidní vozík, protože měla svázané nohy. I když ve skutečném životě používala invalidní vozík jeho babička z matčiny strany, nikoliv z otcovy jako v seriálu.
  • Rozhodnutí stanice obnovit seriál pro šestou sezónu vyvolalo na Twitteru obscénní výlev hvězdy Constance Wu. Později vysvětlila, že doufala, že seriál byl zrušen, protože má jiné projekty, kterým by se chtěla věnovat. Na svém účtu na Instagramu také zveřejnila omluvu: "Moje slova a špatné načasování byly necitlivé vůči těm, kteří se potýkají s problémy, obzvláště necitlivé vzhledem k tomu, že jsem se s nimi kdysi potýkala také. Lituji toho, nebylo to hezké a omlouvám se za to." Podle článku v L.A. Times nešlo o další film, ale o divadelní hru, v níž by hrála "neasijsky specifickou" roli a pravděpodobně by pracovala na rozsahu. Musela ji však odmítnout a vrátit se k seriálu, na který má smlouvu na další dva roky. "Měla jsem takový horký moment, kdy jsem se naštvala, protože jsem se musela vzdát práce, na kterou jsem se těšila a za kterou jsem se už nějakou dobu hnala," řekla o svém "fiasku", které sama popsala na Twitteru. V rozhovoru pro The Hollywood Reporter 16. září při promítání svého nového filmu Hustlers Wu řekla, že se "strašně bála" vrátit se do [seriálu], protože "veřejnost byla na mě tak naštvaná, že jsem předpokládala, že [moji herci] jsou také". Ale ulevilo se jí, když zjistila, že ji všichni chápou a podporují. "Bylo pro mě dojemné, kolik lidí ze seriálu mě oslovilo, a to dokonce i na place... aby mi řekli: 'Jen abys věděla, máme tě rádi a víme, kdo jsi, a nic z toho sis nezasloužila. Protože také vědí, že jsem herečka - umím být dramatická." O několik měsíců později v rozhovoru pro časopis Backstage prohlásila, že se sice nevyhýbá pocitu, že je připravena přejít k jiným aktivitám, ale zároveň nepodceňuje hodnotu účinkování v dlouholetém seriálu.
  • V pilotním díle mluví Louis a Jessica s výrazně silnějším přízvukem než ve zbytku seriálu.
  • V listopadu 2019 ABC oznámila, že po šesti sériích ruší Fresh off the Boat a že seriál skončí hodinovým finále, i když nakonec odvysílala jen dvě třicetiminutové epizody za sebou.
  • Stejně jako u filmu Báječná léta (1988) se děj odehrává 20 let před odvysíláním epizody. Seriál Báječná léta (1988) začal v roce 1988 a zobrazoval život v roce 1968 a dále, zatímco seriál Fresh Off the Boat (2015) začal v roce 2015 a zobrazoval život v roce 1995.
  • Huang se ve druhé sezóně jako vypravěč nevrátil. Namísto přeobsazení role byl ze seriálu zcela vypuštěn.
  • V první sezóně jsou všechny epizody vyprávěny z Eddieho pohledu první osoby. Ve druhé sezóně se pohled změnil na třetí osobu a zaměřil se na všechny členy rodiny Huangových.
  • Jedná se o první americký televizní seriál zaměřený na asijskou rodinu od dob seriálu Margaret Cho All-American Girl (1994).
  • Eddie Huang ve druhé sérii snížil svou účast na seriálu kvůli nesouhlasu s tvůrčím směřováním seriálu, zejména s tím, jak je postava Louise vykreslena jako milá, přátelská a naivní oproti temné, násilnické a přísné osobnosti, kterou měl v knize.
  • Životní příběh asijsko-amerického restauratéra, šéfkuchaře, osobnosti v oblasti gastronomie a bývalého právníka Eddieho Huanga. V první sezóně je vypravěčem pořadu.