Morgan

58%
Morgan

Uměle vytvořená inteligence dostane podobu mladé dívky. Experiment se bohužel rychle zvrhne a všem lidem v zařízení začne jít o život.




Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
6
Slušný thriller o vytvořené mladé dívce, která za svou nevinností a inteligencí, skrývá smrtelně nebezpečného tvora, který musí být zničen. Než klasická vyvražďovačka se film snaží tvářit jako inteligentní podívaná a převážně v první půlce se mu to daří. Poté už přijde jen nezajímavá akce a nečekané vyvrcholení.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 523 bodů
10
Máme tu další snímek na filozofickou otázku - Co znamená být člověkem? Geneticky modifikovaný humanoid vytvořený týmem vědců zpočátku přináší radost z úspěchu, ale jen do té doby, než se něco pokazí. Známá šablona tentokrát odvyprávěná přeci jen trochu jinak, než je zvykem. Snová atmosféra společně s úžasnými scenériemi veškerého prostředí vytváří vizuální obraz na pomezí psychologie a emocí plných otázek a přesvědčení. Literární vyprávění je převedeno do obrazu tak naprosto úžasně, že není potřeba slov. Tempo je zpočátku značně pomalé a velmi pomalu se také podle potřeby rozjíždí a to až do grandiózního finále byť ničím nepřekvapujícího. Finálové akční scény dle typu vyprávění a souběhu veškerého dění překvapují svou brutalitou. Tento snímek se velmi často porovnává s podobně laděným filmem ´Ex Machina´ a řekl bych, že danou myšlenkou si jsou oba příběhy skutečně stejný, ale v jistých detailech přeci jen odlišný. Film je hlavně pro opravdové fanoušky žánru sci-fi a to jak filmového, tak i literárního. Ostatní se budou bohužel značně nudit, čímž dojde k nepochopení celého konceptu příběhu. Ale takový je už úděl daných snímků.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
2
Fakt ne. Úvod se tváří jako chytré scífko, takže se hlavně moc kecá, pak přijde jedno vyznání lásky a rozjede se klasická vyvražďovačka mezi robotem a vědci. Problém je, že moc nebaví ani jedna část. Navíc závěrečná pointa byla čitelná jak už dlouho nic.


Dodatečné informace

Původní název:
Morgan (více)
  • USA Morgan
  • USA Das Morgan Projekt
  • USA Morgane
Premiéra v ČR:
10. 5. 2017
Země původu:
USA
Rozpočet:
8 mil. USD
Tržby:
8,81 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Morgan je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch