Zajímavosti o Focus

71%

Zajímavosti 23

  • Mezi sázkami na 50 000 a 100 000 dolarů v "Super Bowlu", přestože je to líčeno jako téměř okamžitá událost, nejenže se držení přesunulo z Thrashers na Rhinos, ale zřejmě začala nová čtvrtina, protože týmy si vyměnily směr hřiště.To není hloupost, protože to není líčeno jako téměř okamžitá událost. Ve scénách dochází k časovému střihu, protože hlavní postavy také náhle změnily pozici, z řad sedadel směřujících na hřiště do salónku za řadami sedadel. Navíc se nyní pozornost všech lidí ve skyboxu přesunula z fotbalového zápasu na sázky mezi Nickym a Liyuan. Všechny tyto věci naznačují, že Liyuanovým asistentům nějakou dobu trvalo, než přinesli kufr s penězi, což film jednoduše přeskočí.
  • Když Farhad přijíždí do Buenos Aires a mluví s Jess o tom, že je lesbička, drží na pravé ruce bílý šálek. Ihned poté, co Farhad řekne, že "pokaždé, když promluví, cítí vagínu", Jess už kelímek nedrží, ale v dalším střihu se znovu objeví.
  • Když kabelku vrátí a mluví spolu nad skleničkami s vínem, změní se hladina ve skleničkách i velikost jedné z nich.
  • Jedním z týmů hrajících fotbalový zápas v New Orleans je Miami Sharks. Jedná se o poctu filmu "Vítězové a poražení".
  • Původně byl film natočen v poměru stran 2,39:1, ale tvůrci jej přetočili do vyššího poměru stran 1,85:1, když usoudili, že plochý rám obrazu lépe vyhovuje.
  • Nickyho červenočerný sportovní vůz je Peugeot RCZ.
  • Jde o první velký hollywoodský film, který se stříhá v programu Final Cut Pro X od společnosti Apple na počítači Mac Pro. V prosinci 2013 vystoupil Neil W. Smith (Hollywood DI & LumaForge) na fóru Digital Cinema Society a utrousil několik náznaků ohledně identity filmu stříhaného v FCPX, včetně studia, několika režisérů a producenta, které nakonec dávají dohromady jen jednu reálnou možnost.
  • Jedná se o první ze dvou filmů, v nichž se objeví Will Smith a Margot Robbie. Druhým je "Sebevražedný oddíl" (2016). V obou filmech také na soundtracku hraje skladba "Sympathy for the Devil" od Rolling Stones.
  • Závěrečná píseň "The Windmills of Your Mind" byla použita ve filmech "Případ Thomase Crowna" (1968) a "Aféra Thomase Crowna" (1999).
  • Na detailním záběru Nickyho hodinek poté, co mu v hotelu přijde zpráva "Jsi spálen", je vidět, že jde o chronograf Piaget Polo FortyFive. V době natáčení měl tento model ceníkovou cenu zhruba 19 000 amerických dolarů.
  • Na začátku scény, kdy se Margot Robbie učí v centru New Orleans, je v pozadí vidět umělec triků Apollo Robbins.
  • Scény na závodní dráze v tomto filmu se neodehrávaly v Buenos Aires, jak naznačuje děj. Sekvence na závodní dráze se ve skutečnosti natáčely v NOLA Motorsports Park, automobilovém závodišti nacházejícím se nedaleko New Orleans, v Avondale ve státě Louisiana. Dá se říci, že se nejedná o trať Formule 1, protože ani tribuny, ani boxová zóna neodpovídají standardům F1. A skutečné závodní vozy, které se zde používají, poskytly závodní týmy IndyCar, například Andretti Autosport a Rahal Letterman Lannigan Racing. Jedná se o stejné vozy a týmy, které jezdí v závodě Indianapolis 500.
  • Margot Robbie v jednom z rozhovorů prozradila, že film byl sestříhán v průběhu natáčení.
  • Na místo Kristen Stewart se uvažovalo o Michelle Williams, Jessice Biel, Rose Byrne a Olivii Munn, než roli získala Margot Robbie.
  • Komik Artie Lange dostal nabídku na roli ve filmu prostřednictvím textové zprávy, když moderoval svou noční sportovní talk show. Následující večer roli odmítl a dlouze přitom pomlouval Willa Smithe a scénář filmu, protože postava, kterou měl hrát, byla "pětisetkilový Peršan" jménem "Fatass Farhad". Podobný incident se stal s komikem Omidem Djalilim, který také nebyl připraven přibrat na váze potřebné pro postavu.
  • Ačkoli se fotbalový zápas odehrává v New Orleans Superdome a na boku stadionu jsou uvedeny předchozí Super Bowly, postavy nikdy nepoužívají název "Super Bowl" a zápas hrají fiktivní týmy.
  • První film Willa Smithe s ratingem R od filmu "Mizerové 2"(2003).
  • Poté, co odpadlo původní obsazení, se hlavních rolí ujali Ben Affleck a Kristen Stewart. Později Affleck z projektu odstoupil kvůli termínovaným konfliktům, poté se k projektu přihlásil Will Smith a v tu chvíli odpadla i Stewart. Říkalo se, že to bylo kvůli věkovému rozdílu mezi ní a Smithem (přitom ona a Margot Robbie, která roli skutečně dostala, se narodily ve stejný rok).
  • Poté, co Ryan Gosling od role odstoupil, byla role nabídnuta Bradu Pittovi, který ji však odmítl, a Benu Affleckovi, který se vzdal s odkazem na "konflikty v rozvrhu".
  • Šibalský vtip o Australanech, který Nicky pronese v souvislosti s tím, že McEwan je Australan, je vtip, který původně navrhla Margot Robbie, aby poukázala na skutečnost, že Robert Taylor a ona jsou Australané, a je to trik, který Margot ráda používá ve svých projektech, aby trochu rozesmála své přátele a rodinu v Austrálii.
  • Původně měli ve filmu hrát Ryan Gosling a Emma Stone, ale oba z něj odstoupili.
  • Margot Robbie a její matka Sarie učily Willa Smithe při natáčení filmu plavat.
  • Margot Robbie byla na dovolené se svým bratrem na ostrově v Chorvatsku, když jí zavolali, že ji režiséři chtějí na konkurz. Do hotelu přijela v šest hodin ráno a ještě týž den potřebovala stihnout letadlo. Během dvaceti minut si sbalila věci a odjela katamaránem na hlavní ostrov a pak autobusem na letiště. Na letišti čekala šest hodin, letěla do Francie a pak ji čekal šestihodinový let do New Yorku. Když dorazila do New Yorku, zjistila, že se jí ztratila zavazadla. Na konkurz však dorazila včas, v džínových šortkách, tričku a bez make-upu. Když Will Smith dorazil pozdě a řekl, že "jede z Queensu", Robbie řekla: "Jo? No, já jsem právě přijela z ostrova u Chorvatska a jsem tady včas." Robbie věří, že díky této odpovědi získala roli.