Recenze filmu Kosti a skalp

72%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Wau, musím říct, že z filmu Kosti a skalp jsem byl opravdu nadšený. Rozhodně jeden z nejlepších westernů, jaké jsem kdy viděl. Především oceňuji, že se nesnaží zavděčit dnešnímu uspěchanému kinematografickému stylu, naopak pečlivě buduje atmosféru, a i díky tomu může být směle klasifikován jako horor. Divák má čas se s postavami opravdu sžít a především jim opravdu fandím. U filmů se mi to nestává často, ale já oporavdu chtěl, aby se výprava zdařila, aby všichni přežili, aby to prostě dopadlo dobře. Akční scény jsou pak divákovi dávkovány v přesných dávkách a musím říct, že v žádném filmu nezní výstřel tak, jako tady. Tady to totiž mělo jednoduše všechno grády. Stejně tak jsem nesmírně spokojený i s uspokojivě uzavřeným koncem. Kosti a skalp jsou tak film, který rozhodně doporučuji ke zhlédnutí.
Schovánek
Schovánek
1 106 bodů
8
Pomalý začátek a dobrý konec. Western, kanibalismus a já se ptám co chtít víc.
martin2560
martin2560
873 bodů
7
První hodina mi přišla ujetá jak romantické filmy z TV Barrandov... Stále se jen řešili ty vztahy mezilidské.Po únosu manželky jednoho z hlavních hrdinů to začalo mít grády...Po stopách jakýchsi divných indiánů kteří vraždějí stejným způsobem jak pošahanci z pachu krve.Že by inspirace?Ke konci už dost akční a brutální....Film je celkově dobrý, poslední hodina zachrání tu první zmršenou.Jen mám problém do jakého žánru toto dílo zařadit.Prostě nevím 😆
Socna
471 bodů
8.5
jsem naprosto unesen. tempo filmu je až neuvěřitelně vleklé a přesto jsem se nepřistihl, že bych se byť jen mrknul na hodinky. masakroidních posledních dvacet minut si užije každý trošku zvrácenější divák. pro mne je tato představa divokého západu mnohem reálnější než vinetou :), okay to asi pro všechny. když člověk vidí ve westernech indiány tak je má za neškodné trouby co jenom křičí a jezdí na neosedlaných koních - ale sakra nebezpeční soupeři to byli, až za hrob.