Recenze filmu Bratříčku, kde jsi?

73%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
mojmir.sedlacek
6 255 bodů
8
Velmi hravá komediální road movie:-) s jemnými asociacemi na Odyssea, prostě velmi dobrý film. George Clooney zde chytl vážně skvělou roli a také se jí výborně chopil. Blbeček Tima Blakea Nelsona byl také zahrán s grácií:-). Toto byl můj první film od Coenů a musím od nich vidět další, jsem nadmíru spokojen. 4,5*!
naytsirk
naytsirk
4 722 bodů
4
Nemůžu si pomoct, ale mě to nebavilo....
ludivitto
ludivitto
4 150 bodů
10
Pomáda, 30. léta, paráda.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
6.5
Na motivy Homéra? To snad on tak nudný není ne? Coenovci trochu chňápli vedle. Čekal jsem skoro všechno, ale tohle fakt ne. Jediné co se jsem si z filmu odnesl bylo Man of constant sorrow. Nic extra, nic vyjímečné. Jen jeden film géniů, který skončil trochu jinak.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
10
Komédia s pôdorysom Odysei. Vynikajúce.
Holyvac
Holyvac
2 249 bodů
8
Stejně jako vše ostatní i humor bratrů Coenů je něčím zvláštní, mě ovšem hraje do noty. Dokonalý film se skvělými písněmi, dokonce ani Clooney mi nelezl na nervy :).
Hare77
Hare77
2 051 bodů
7
Coenové umí lepší filmy, ale není to špatné....
hrona
616 bodů
10
Tento filmový skvost se bez pochyby zařadil mezi top světové filmy v žánru komedie, roadmovie, hudební. Ustřední trojice na útěku z vězení ve státě Mississipy, za hledáním uloženého pokladu a sebepoznáním, naráží na své strastiplné cestě nejen na přísné policejní hochy, kteří jsou jim neustále v patách, ale také různé, prostodivné postavičky a rituály, které tento příběh utváří k dokonalosti. Zapojení a dokreslení bluegrassových kytar a zpěvů do příběhu, v čele se skvělou interpretkou Allison Krauss dělá z tohoto příběhu nejen skvělou podívanou, ale také opravdový hudební zážitek. Díky pánům Coenům za jejich filmografii. Jen tak dále.