South Park: Post COVID - The Return of COVID

76%
South Park: Post COVID - The Return of COVID
South Park: Post COVID - The Return of COVID
Kdyby Stan, Kyle a Cartman spolupracovali, mohli by se vrátit v čase a zajistit, aby se Covid nikdy nestal. Cestování do minulosti se však zdá být snadným řešením, dokud se nesetkají s Victorem Chaosem.



kubas369
5 367 bodů
8
7.5/10. Hodně povedený filmek že světa South Parku. Řešení všeho je integrita. Oceňuji jak myjí prdel nesmyslu NFTs. Kluci ukazují opět po dlouhé době kreativní koule.
AtemuLukas
AtemuLukas
2 294 bodů
8
South Park je zpět a to hned ve filmové podobě. A tentokrát si bere na paškál Covid a jeho lockdown. Jak je známe už ze seriálu jedná se o hodně svérázný, vulgární humor, který je parodii na aktuální dění a ani tady tomu není jinak. Je tu pár odkazů na řešení aktuální situace na lockdown, ale také na filmy, technologie (například Alexa).

Film si tak dělá srandu úplně ze všeho. Začíná to očkováním vakcíny, přes vědu až k cestování časem. Opět tu máme naše staré známé hrdiny, ale tentokrát se jedná o budoucnost, kde proběhl covid, který trval desítky let. Díky tomu jsou už dospělí a musí se vrátit zpět do svého rodného města, protože Keny zemřel za záhadných okolností. (Ano reference na IT jak vyšitá.)

Postupem času zjišťujeme co se skutečně stalo a jaký komplot tomu předcházel. Co se týká našich hrdinů, tak nejlépe v budoucnosti dopadl nejméně oblíbený Cartmen, což byl docela dobrý paradox, ale i známé klišé ze všech filmů. Tady to ale velice dobře funguje, protože na tom je vystavená i zápletka pro druhý díl.

No pojďme se podívat, co tu funguje a co ne. Jednoznačně tu funguje řešení aktuálního dění, které zasáhlo svět v podobě Covidu. To tu funguje velice dobře, protože vtipy na toto téma se dobře trefují do míst, které lidi řešily. K tomu doplněné reference na filmy (například IT, Terminátor.) a technologie (Alexa). A co tu moc nefunguje? No možná ten děj by mohl být o něco lepší. Tady to je sice funkční, ale někdy mi přišlo, že Ty vtipy byly v seriálu mnohem drsnější a že tady se tvůrci drželi někdy až moc zkrátka. Ale i tak se jedná o velice povedenou komedii, která ale nesedne každému.

Pokud nemáte rádi přízemní humor plný vulgarismů, který je zároveň satirou na aktuální dění, pak není film určený pro vás. Pokud ale tohle je tenhle šálek kávy, kterou vyhledáváte, tak budete spokojeni. Já dávám 8/10.

Dodatečné informace

Původní název:
South Park: Post COVID - The Return of COVID (více)
  • USA South Park: Post COVID - The Return of COVID
  • USA South Park: Pós-Covid - A Volta Da Covid
  • USA South Park: Post Covid - El retorno del Covid
  • USA South Park: Post Covid - The Return of Covid
  • USA Південний Парк: Постковід. Ковід повертається
  • USA Южный Парк: После COVID'а: Возвращение COVID'а
Premiéra v ČR:
7. 10. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce South Park: Post COVID - The Return of COVID


Powered byJustWatch