Zajímavosti 4
- Film je černobílý a v akademickém formátu, čímž podporuje stísněnost a postupně vroucí atmosféru. Využívá široké palety stylistických postupů a jejich neukotveností umocňuje kuchyňský chaos.
- V kuchyni je pro režiséra velmi osobní příběh, jelikož sám během pobytu v Londýně v gastro průmyslu pracoval. Při natáčení filmu se tak rozhodl pro maximální autenticitu a se štábem nejdříve vybudoval funkční restauraci. Několik týdnů pak trávili s herci osvojováním profesí, sestavovali autentické menu a učili se v prostředí pohybovat. Teprve pak mohl začít s choreografií, inscenací a hledáním vizuálního klíče.
- Českému publiku byl představen v rámci přehlídky Be2Can a 7. listopadu se dočká i široké distribuce. U příležitosti předpremiéry na přehlídce Be2Can byl osobně i režisér snímku Alonso Ruizpalacios.
- Film měl premiéru na letošním festivalu Berlinale.