Němá trilogie

AI
66%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Plakát traileru
Co spojuje zarmouceného muže, snažícího se prodat svůj nuzný majetek, dvojici paličů s prasetem, které oklame hráč karet, nebo strážkyni majáku, jež se vydá do vesmíru, aby našla svého bratra? Hravost, ostrovtip, nezaměnitelná vizáž neherečky Jaany Paananen a v neposlední řadě láska k němému filmu jednoho z nejvýznamnějších finských režisérů současnosti, Juha Kuosmanena. Celovečerní film složený ze tří krátkých němých povídek Nuzák Mattila a krásná žena (2012), Paliči (2017) a Vzdálená planeta (2023) není jen poctou rané éře kinematografie, ale především vřelou a nadějeplnou oslavou lidství na okraji společnosti. (KVIFF)



kknk2
kknk2
3 200 bodů
8
Zajímavý snímek finského původu, který zábavným způsobem vzdává poctu prvotním filmům. Skládá se ze tří černobílých němých tragikomedií, které spolu dějově příliš nesouvisí, za to všechny propojuje absurdní humor a trefné moderní narážky. Až překvapivě moc jsem se bavila. 80 %

Dodatečné informace

Původní název:
Mykkätrilogia (více)
  • Finsko Němá trilogie
  • Finsko Mykkätrilogia
  • Finsko Silent Trilogy
Země původu:
Finsko
Ocenění:
Žádná ocenění