Zajímavosti o Už tě nemám rád

AI
64%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Zajímavosti 4

  • „Koncept příběhu dvou dětí na cestě vycházel z tradice realismu. Naše metoda usilovala o maximální tvůrčí svobodu. Zaujala mě určitá neproniknutelnost světa dospívajících, touha po svobodném myšlení a nezávislosti. Často jsme improvizovali s ohledem na přirozenost dětských herců. Důraz jsme kladli především na autenticitu a pravdivost, nechtěl jsem moralizovat,“ říká Zdeněk Jiráský, který se na začátku své profesní kariéry etabloval jako režisér úspěšných dokumentů. Už tě nemám rád je jeho čtvrtý celovečerní počin.
  • Česko-slovensko-rumunský film Už tě nemám rád byl ve světové premiéře uveden v Mezinárodní soutěži MFF ve Varšavě, kde získal Zvláštní cenu poroty. Natáčelo se v České republice, na Slovensku a také v Rumunsku – v jedinečné, převážně romské lokalitě na okraji Bukurešti.
  • V hlavních rolích „dětí na útěku k dospělosti“ excelují Daniel Zeman a Maisha Romera Kollmann, výrazné naděje české kinematografie. Ve vedlejších rolích jim sekundují mimo jiné hvězdní rumunští herci Marin Grigore a Gabriel Spahiu.
  • Napínavá roadmovie režiséra Zdeňka Jiráského, jehož celovečerní debut Poupata získal 4 České lvy a řadu dalších ocenění.