Recenze filmu V jako Vendeta

79%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
kosmik
1 443 bodů
10
Komorní a čistě "evropské" zpracování komiksu, kde více, jak na akci, se klade důraz na inteligentní dialog. Avšak milovníci akce se také dočkají. Od klasických soubojů, až po monumentální scény explozí podbarvené Čajkovského Slavnostní předehrou 1812. Prostě po delší době film velmi působící na divákovy emoce.
MrDe5troy
MrDe5troy
1 366 bodů
8
Ideu nezabijete.
Pavel_T
Pavel_T
765 bodů
5
Film může sloužit jako takový výukový materiál "jak funguje totalita pro začátečníky". Je to ale samozřejmě celé hrozně zjednodušené, hlavně sílící hnutí odporu působí hodně nedůvěryhodně. Moc mi nesedla ani hlavní postava a její chemie s Evey. Hrdina mluví jako kniha, má naprosto dokonalý plán, ale jak se mu ho podařilo dosáhnout doporučuji nepřemýšlet. Celý konec je vlastně hodně zrychlený a zjednodušený. Na jedno podívání ok, ale bohatě stačí.
vee.tek
vee.tek
372 bodů
8
Poprvé, když jsem tenhle film „viděl“ mi ho kamarád ukazoval po částech a vůbec se mi nelíbil, poté jsem si ho sehnal a podíval se na celý. Po tomto zásadním kroku se můj názor obrátil o 360°, je to hodně vydařený film, sice trošku zdlouhavý, ale to člověk překousne. Možná jen jedna věc: neuškodila by nějaká scéna co má „koule“. Moje hodnocení 4 hvězdičky a rozhodně doporučuji se na tento snímek podívat.
Skeiron
Skeiron
324 bodů
10
V jako Vynikající.... Jsem obrovský fanoušek Moorovi tvorby a tahle filmová předělávka mě nezklamala. V byl skvěle zpracován a Hugo Weaving je opravdu mistr slova... jeho citáty znějí procítěně a člověk je prostě hltá. Natalie Portman je klenot Hollywoodu a nemá ani cenu tuhle oscarovou herečku komentovat...prostě její standart. Příběh se dá přirovnat v mnohém snad ke každé době, vždy tam najdete něco co se odehrává i v dnešní době a film tak nadčasově popisuje "smyšlený" režim. Alan Moore je mistr ve svém oboru a toto zpracování jeho dílo, dle mého názoru, uctyhodně prezentuje filmovému publiku.
navrc.007
navrc.007
189 bodů
9
Parádní příběh !
Rotterstain
Rotterstain
39 bodů
10
Můj nejoblíbenější film vůbec. Postavy a vyprávění příběhu je mistrovské. postava V a jako představení ve verších, souboj ve stokách s hláškou ohledně idejí a mnoho dalších momentů mě zůstávají v paměti na vždy. Ne nadarmo inspiroval tento film hnutí Anonymous. Pokud bych měl do konce života vidět už jen jeden film, kouknu se znovu na V.
Honza8753
Honza8753
38 bodů
8
je to dobrý film i když na mě ten příběh je trochu móc. na konci filmu kdy do hlavního hrdiny vystřílí asi 10 lidí plný zásobníky a on měl jen brnění a i přesto všechny zabil mi přijde trochu nereálné. film ještě ukazuje jak hlavní hrdina z cely 5 přežil požár i když měl spálenou kůži úplně všude zkazilo dojem.
mini.
mini.
18 bodů
9
Nechápu proč je to v kategorii sci-fi a ne naučný.

p.s.: Lidé by se neměli bát vlády, ale vláda by se měla bát lidu