Recenze filmu Elitní jednotka

79%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
p.a.douch
p.a.douch
8 465 bodů
9.5
Ano je to tak, režisér zřejmě nefandí levici. Jinak dost dobrý. Příslušníci Batalhão de Operações Policiais Especiais zřejmě nebudou žádný ořezávátka ani ve skutečnosti. V tomhle filmu jsou to ale doopravdy slušný extrémisté. Ne že bych měl něco proti. Jak se říká: "Na hrubý pytel, hrubá záplata!". Tihle hoši se při pohybu po favelas doopravdy nemohou řídit naší představou o lidských právech - byli by hned tuhý. Jinak Wagner Moura byl jako kapitán Nascimento tutovej a André Ramiro s Caio Junqueirou zahráli svůj part Andrého a Neta taky velmi dobře. José Padilha se s ničím nemaže a prožene nás filmem jako blesk.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Hodně drsný snímek z prostředí brazilských slumů a jednotky BOPE. Místo, kde má každý zbraň a brání svoje území bez sebemenšího soucitu a respektu vůči policii. Nejlepší bylo sledovat proměnu hlavního hrdiny Matiase, který se během filmu od základu změní z přetvařujícího se studenta na až skoro fanatického člena elitních jednotek.
celticek
celticek
5 916 bodů
8
Přímočará akce bez kudrlinek, tak to mám rád. Pokud do slumu, tak vždycky s BOPE!
Harapes
Harapes
5 019 bodů
8
Srhující akční film,který si nebere servítky s žádnýmproblémem.Nadupaná akční jízda,která Vás strhne a neodtrhne.
PanMartin
PanMartin
4 418 bodů
10
Film, pro který se rozhodně vyplatí ponocovat. Temperamentní lidé točí temperamentní filmy. A v podstatě všechny portugalsky, či španělsky, mluvící národy jsou toho silným příkladem... Jen doufám, že Rio má i světlejší stránky, než jen zkorumpovanou policii a speciální jednotky, které vás zastřelí s jointem v ruce :))
Adrai86
Adrai86
4 286 bodů
10
Z míst která bych rád někdy navštívil si právě škrtám Rio ...
ludivitto
ludivitto
4 150 bodů
10
Syrový. Surový. Silný. Šílený. Škoda poněkud překomplikované první půlky.
vladimraz
vladimraz
2 224 bodů
10
Neuvěřitelná jízda, učebnicový thriller, pravá Brazílie. 118 minut bez mrknutí. Doporučuji.
Tamuraa
116 bodů
8.5
Syrový pohled do reality speciálních vojenských jednotek v Rio de Janeiru. Film natočený podle skutečných událostí strhne od první minuty a člověk si celou dobu říká, v jak uhlazené a vlastně příjemně zkorumpované společnosti žije.